Haberler

16 Kasım 2022

Zeytindalı Operasyon Bölgesi Tarım Altyapısı TİKA İle Güçleniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Cinderes Bölgesi’nde sera projesi hayata geçirildi.

Cinderes Bölgesinde ana geçim kaynağını tarım sektörü oluşturuyor. Zeytin üretimi ile ön planda olan bölge, ileri tarımsal üretim ile tanışması halinde Suriye’de yaşanan gıda güvenliği sorununa çözüm sunma potansiyeline sahip.

Bu doğrultuda TİKA tarafından, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Cinderes Yerel Meclisi ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile Cinderes Bölgesinde kurulan sera, hem tarımsal üretime katkı sağlayacak hem de tarımsal eğitim için de bir örnek alan olacak.

Projenin açılışında konuşan Cinderes Yerel Meclis Başkanı Mahmoud Haffar: “bölgemizin tarım alanında gelişmesi bütün Suriye’nin faydasına olacaktır. Türkiye’ye destekleri için teşekkür ediyor ve projelerin devam etmesini talep ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

Bölgede TİKA tarafından gerçekleştirilen mikro ölçekli ve gelir getirici tarım projelerinin önümüzdeki dönemlerde de sürdürülmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan, Afganistan’da Engelli Bireylere Yönelik Mesleki Eğitim Kurslarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın Cevizcan vilayetinde engelli bireyler için düzenlenen meslekİ eğitim kurslarına malzeme desteğinde bulundu. TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinasyon Ofisi tarafından, Cevizcan Vilayeti Bedensel Engelli ve Şehit Aileleri Koruma Derneği...