Haberler

06 Nisan 2012

Yemen Sağlık Bakanından TİKA'ya Ziyaret

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Yemen Sağlık Bakanı Dr. Ahmed Qasım Anfi ve beraberindeki heyeti kabul etti. 5 Nisan 2012 tarihinde TİKA Merkez Binasında gerçekleştirilen görüşmede Sana’da kurulması planlanan Program Koordinasyon Ofisi ve TİKA tarafından Yemen’de yapılması öngörülen sağlık projeleri gündeme geldi.

 

Sağlık Bakanı Dr. Ahmed Qasım Anfi, “TİKA’nın ülkemizde gerçekleştirdiği çalışmalarda hızlı davranması ve sonuca çabuk ulaşması bizleri memnun ediyor. Sana’da kurulacak Program Koordinasyon Ofisi için TİKA uzmanları ülkemize geldi, gerekli görüşmeler yapıldı. Türkiye’ye ve TİKA’ya Yemen’de gerçekleştirdiği projelerden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise konuşmasında Yemen’de yapılması öngörülen sağlık projelerine ve Sana’da açılacak ofise değindi.

 

TİKA Yemen’de Program Koordinasyon Ofisi Açıyor

 

25 ülkede 28 Program Koordinasyon Ofisi ile projeler gerçekleştiren TİKA, ofis sayısını %20 arttırmak için gerekli çalışmalara başladı. Kenya, Mısır, Lübnan, Tunus ve Yemen’de açılacak ofisler için  girişimler başlatıldı.

Türkiye-Yemen ilişkilerinin yeni bir döneme girdiği günlerde, Türkiye tarafından TİKA eliyle bölgede birçok proje gerçekleştirilecek.

 
Yemen’e Üç Diyaliz Merkezi

 

TİKA ülkede ilk olarak sağlık alanında projeler yapmayı planlıyor. ilk  etapta Hadramut, Tazi ve Hudeyde’de diyaliz merkezleri kurulması, Yemen genelinde büyük ihtiyaç duyulan böbrek nakli  merkezlerinin oluşturulması planlanıyor. Bu merkezlerle Yemeli hastalara sağlık hizmeti verilmesi amaçlanıyor.

 

Turizm ve Otelcilik Eğitimi

 

 

TİKA’nın Yemen’de geçmiş yıllarda başlattığı önemli projelerden bir  diğeri olan Turizm ve Otelcilik mesleki eğitimine destek kapsamında açılan meslek lisesinin tefrişatı tamamlanırken, geçen yıl faaliyete başlanması planlanan okul,  yaşanan halk ayaklanmaları nedeni ile eğitime başlayamamıştı. Bu okulun yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılması öngörülüyor.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2011 yılı Ocak ayında gerçekleştirdiği  ziyaret sırasında açılması kararı alınan okulun binası Yemen hükümeti tarafından projenin  hizmetine sunuldu.

Yemen’de yaşanan yoksulluğun ortadan kaldırılması için de gerekli çalışmalar TİKA tarafından başlatılacak.

Sonraki Haber

TİKA Kırgızistan'da Proje ve Faaliyetlerine Devam Ediyor

Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Kurulu (KEK) VI. Dönem Toplantısı 1-4 Nisam 2012 tarihleri arasında Kırgızistan Cumhuriyeti’nde Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye-Kırgızistan arasında yapılması öngörülen teknik işbirliğini de kapsayan görüşmelere katılmak ve ülkemiz tarafından...