Haberler

21 Haziran 2022

Uluslararası “Sivil Toplum Kapasite Geliştirme Programı” TİKA’nın Destekleriyle Kongo’da Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile Uluslararası Adalet için Barış ve Eşitlik Konseyi (COJEP International) tarafından Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Brazzaville’de "Sivil Toplum Kapasite Geliştirme Programı" düzenlendi.

COJEP tarafından her yıl Asya, Avrasya ve Afrika’da düzenlenen STK Kapasite Geliştirme Programının Afrika ayağı bu yıl, Kongo Cumhuriyeti Başkenti Brazzaville’de yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

COJEP International Genel Başkanı Ali Gedikoğlu yaptığı açılış konuşmasında, adil bir dünyanın sivil toplum kuruluşlarının dayanışması ve iş bilirliği ile gerçekleşebileceğini vurguladı. COJEP’in gençlik, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele, demokratik katılım ve eşit haklar alanında uluslararası çalışmaları sürdürdüğünü belirten Gedikoğlu, Dünya Sivil Dayanışma Forumlarının bu sene yine TİKA destekleriyle Endonezya ve Özbekistan’da gerçekleştirileceğini belirtti.

Afrika kıtasındaki sivil toplumun gücüne, Afrikalılar için STK’ların önemine işaret eden COJEP Kongo temsilcisi Marlette Kyssama ise, Kongo da programa iştirak eden sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birçok ortak işbirliği projeleri geliştirilebileceğini ifade etti.

Program, STK temsilcilerine katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde Sanat Atölyesi Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde bulunan Mare şehri ve çevresindeki gençlere yönelik ebru, hat, tezhip ve resim alanında eğitim verecek sanat atölyesi kurdu. TİKA tarafından Mare ve çevresinde bulunan gençlere yönelik...