Haberler

23 Nisan 2012

Uluslararası Engelsiz Çocuk Bayramı Projesi Kapsamında Türkiye'ye Gelen Çocuklar Dünyaya Dostluk Mesajları Veriyor

Uluslararası Engelsiz Çocuk Bayramı Projesi Kapsamında Türkiye'ye Gelen Çocuklar Dünyaya Dostluk Mesajları Veriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen “Uluslararası Engelsiz Çocuk Bayramı” projesi ile Türkiye, engelli çocuklara dost elini uzattı. Hayatında ilk kez yaşadığı şehrin dışına çıkan ve uçağa binen 23 engelli Boşnak çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Yanlarında refakatçileri ile birlikte gelen 12-16 yaş arasında çocuklar ülkemize gerçekleştirilen kutlamalara katılacak. İlk defa uygulanan bu proje ile çocukların dünyaya barış mesajı iletmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bağımsız hareket etme güçlüğü yaşayan çocuklar ziyaret programının ilk iki gününde Ankara’da, diğer üç gün ise Konya’da bulunacak. TİKA Saraybosna Program Koordinatörlüğü’nün çalışmalarıyla belirlenen çocuklar bu ziyaret sırasında aynı zamanda Anadolu tarihini ve kültürünü de tanımış olacak.

Çocuklar ziyaretin ilk gününde Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Refakatçileri ile merkezi gezen çocuklar, buradaki imkânlar hakkında bilgi aldı.

Konuk çocuklardan Azra Maşiç ziyaret sırasında “Türkiye’de olmaktan büyük sevinç duyduğunu, gösterilen ilginin kendisini çok mutlu ettiğini” söyledi. Türkiye’yi ilk defa ziyaret ettiğini dile getiren bedensel engelli Edvin Bukva ise burada engellilere çok iyi imkânların sağlandığını, güzel anılarla
ülkesine döneceğini ifade etti.

Çocuklar daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile biraraya geldi. Konuklarıyla sohbet eden Bakan Şahin, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretlerinin ikinci bölümünü Konya’da geçirecek olan Boşnak çocuklar, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi TİKA ile işbirliği içinde gerçekleştirilen bu proje ile ilgili olarak, bağımsızlıklarının 20. yıl dönümü dolayısıyla Bosna Hersek’te yaşayan ailelerin engelli çocuklarının katılacağı bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Çiftçi, ’’Bosna Hersek ile başlayan bu iş birliğinin engelliler ve yaşlılar alanında Balkan coğrafyasındaki diğer kardeş ülkelerle de geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir’’ dedi. Ziyaretin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ile Bosna Hersek’in bağımsızlığının 20. yıl dönümüne denk getirildiğini söylerek bunun gelecek nesillere büyük ufuklar açacağını vurguladı.

Sonraki Haber

Kosova'da İlk Kez Meyve Fidanı Yetiştirilecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Kosova Cumhuriyeti Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı arasında ülkedeki tarım kapasitesinin geliştirilmesi ve tarımsal kalkınmanın sağlanması amacıyla 19 Ağustos 2010 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda “Kosova Tarımsal Kapasite...