Haberler

12 Ekim 2012

Ukrayna'da Eğitimciler, TİKA Tarafından Destek Verilen Kongrede Buluştu

Ukrayna'da Eğitimciler, TİKA Tarafından Destek Verilen Kongrede Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından verilen destekle; Diyalog Avrasya Platformu ve Ukrayna’nın önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Uşinskiy Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi işbirliğinde “Küreselleşen Dünyada Öğretmenin Rolü” konulu 2. uluslararası kongre 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında Odesa şehrinde gerçekleştirildi. Ukrayna Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Milli Pedagoji Bilimler Akademisi’nin, Avrupa Pedagoji Üniversiteleri Rektörler Birliği’nin de katkıda bulunduğu kongre; Türkçe, İngilizce, Ukraynaca ve Rusça olarak 4 dilde gerçekleştirildi.

Kongreye 16 ülkeden 250 akademisyen, araştırmacı, bilim adamı ve bürokrat katıldı. Kongre doğrultusunda genel oturum ve pano sunumları yapıldı; pedagojinin yeni yöntemleri ve teknikleri değerlendirildi.

Küreselleşen dünyada genç nesillerin yetiştirilmesine önemli bir katkı sağlayan kongrede katılımcılara yeni eğitim yöntemleri konusunda bilgi verildi. Ev sahipliği yapan üniversite, eğitim konusundaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Uşinskiy Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi bölgede alanında ilk olma özelliği taşıyor ve bugüne dek yaklaşık olarak 100.000 eğitimci mezun etmesi ile biliniyor.

Açılış konuşmasını yapan Uşinskiy Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi Rektörü Aleksey Çebikin özellikle Kongre’nin hedefi modern dünyada, inovasyon ile pedagoji ilmini buluşturup modern öğretmen yetiştirmek olduğunu vurguladı.

TİKA, Ukrayna’da eğitimde yeni sistemlerin masaya yatırılmasını sağladı

Sonraki Haber

Manu Kuruluş Yıldönümü Kutlamasında Cumhurbaşkanı İvanov'dan TİKA'ya Övgü

Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi (MANU), Makedonya Sosyalist Cumhuriyeti Meclisi tarafından 1967 yılında kuruldu. Makedonya’nın en büyük bilimsel ve ilmi kurumu olan MANU, Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. MANU Başkanı, Devlet Protokolü sıralamasında Cumhurbaşkanından sonra geliyor. Üniversitelerin üstünde...