Haberler

27 Nisan 2020

Uganda’da Kovid 19 İle Mücadelede TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan 1.000 adet gıda paketi, Kovid-19 ile küresel mücadele kapsamında, Uganda Kovid İle Mücadele Görev Gücü’ne teslim edildi.

Bütün dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını ile mücadelede Uganda’da bir aydır uygulanan genel tecrit önlemlerinin sıkılaştırılması, başta başkent Kampala olmak üzere, bütün ülkede ekonomik durgunluğa yol açtı.

Tecrit önlemleri sebebiyle evinde kalan vatandaşlara destek olmak amacıyla, TİKA tarafından hazırlanan 1.000 adet gıda paketi Uganda Başbakanlık Ofisi altında faaliyette bulunan Kovid-19 Görev Gücü’ne teslim edildi.

Un, fasulye ve şekerden oluşan gıda paketleri T.C. Uganda Büyükelçisi Fikret Kerem ALP ve TİKA Uganda Koordinatörü Yahya ACU tarafından Uganda Başbakanlık Genel İdari İşler Bakanı Mary Karoro Okurut’a teslim edildi.

T.C. Uganda Büyükelçisi Fikret Kerem ALP yaptığı açıklamada gıda paketlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirterek, Sağlık Bakanlığı’na da destek çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Mary Karoro Okurut ise Türkiye’nin yaptığı yardım sebebiyle Uganda Cumhuriyeti adına teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Moğolistan’da Kurulan Türkoloji Enstitüsüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Moğolistan Milli Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkoloji Enstitüsüne ekipman desteği sağlandı. Türkiye Cumhuriyeti İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇU) ve Moğolistan Milli Üniversitesi (MUIS) işbirliğinde kurulan Enstitünün, Moğolistan’daki Türk...