Haberler

23 Ekim 2011

Türkiye'den Kırım Tatarlarına Destek

Kırım Tatar Milli Mektebi TİKA Tarafından Yenilendi

Yeni bir eğitim-öğretim yılının başlarken Türkiye, Kırımlı öğrencileri yalnız bırakmadı. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen Kırım Tatar Milli Mektebi, yapılan bir törenle yeni dönemde öğrencilere ve eğitim yılına merhaba dedi.
Kırım’ın Bahçesaray Bölgesi Almatarhan köyünde bulunan okulun açılış törenine Kırım Başbakan Yardımcısı Aziz Abdullayev, Kırımlı yetkililer, TİKA Program Koordinatör Vekili Burak Sarıtarla ve çok sayıda temsilci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aziz Abdullayev, “Siz bizim, devletimizin geleceğisiniz. Annelerinizin, babalarınızın yüzünü hep güldürün; büyük insanlar olun” sözleri ile öğrencilere seslenirken, Türkiye ile işbirliği çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Bahçesaray Valisi İlmi Ümerov ise desteklerinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Şarkılar ve gösterilerle devam eden törende TİKA Ukrayna Program Koordinatör Vekili Burak Sarıtarla, okul müdürüne sembolik anahtarı teslim etti.

Açılış töreninin ardından konuklar ve öğrenciler TİKA tarafından onarılmış derslikleri, spor salonunu gezdi.

Türkiye, Sürgünden Vatana Dönen ve Bugüne Kadar Haklarının İadesi İçin Mücadele Veren Kırım Tatarlarına Yardım Etmeye Devam Ediyor

1997 yılından bu yana, Kırım’da eğitime destek sağlanmasına yönelik projelere, toplam 4 milyon 750 bin dolar maddi destek sağlandığı ve TİKA’nın işbirliği çalışmaları ile 8 okul ve 1 anaokulu binasının yenilendiği ifade edildi.

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...