Haberler

17 Ocak 2020

Türkiye Tarım Tecrübesini Gürcistan ile Paylaşıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanlığı ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen “Gürcistan Tarım Uzmanları Eğitim Programı” kapsamında Kromatograf Medotu, Antibiobiklerin Belirlenmesi, Arıcılıkta Çiçek Tozu Testi gibi alanlarda 25 Gürcü Tarım Uzmanına Ankara, İstanbul ve Bursa’da eğitim verildi.

Gürcü uzmanların katıldığı eğitimlerde belirlenen analizleri kendi ülkelerinde yapılabilmesi, Avrupa standartlarında üretim şartlarının tanıtılması ve farkındalığın yaratılması hem iç pazarda hem de uluslararası pazarda rekabet güçlerinin arttırılması hedefleniyor.

Gürcistan Tarım İşbirliği Projesi ile her iki ülke arasındaki tecrübe paylaşımının artarak devam etmesi ve tarım işbirliğinin daha üst seviyeye taşınması hedefleniyor.

Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanlığı ile eğitim projelerini hayata geçirmek amacıyla Gürcistan Tarım İşbirliği Mutabakat Zaptı Gürcistan Ulusal Gıda Ajansı ile imzalanmış ekim ayında imzalanmıştı.

Ekim-Aralık 2019 döneminde Tiflis’te Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Laboratuvarında ve Gürcistan Ulusal Gıda Ajansında düzenlenen Birincil Üretim Kontrolleri, Virüs İzolasyonu ve Vektör İdentifikasyonu, Bakteriyoloji, Entomoloji, Nematoloji, Herboloji, Mavi Dil ve Batı Nil Virüsü Eğitimlerine 65 Gürcü tarım uzmanı katılmıştı.

Sonraki Haber

Türk Doktorlardan Afganistan'da 100 Hastaya Kulak Burun Boğaz Ameliyatı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Yeryüzü Doktorları Derneği, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 100 hastaya kulak burun boğaz ameliyatı yaptı. Dernek, kişi başına düşen sağlık çalışanı bakımından son sıralarda yer alan ülkelerde faaliyetlerini sürdürüyor....