Haberler

09 Kasım 2011

Türkiye, Pakistan'ı Bayramda Da Yalnız Bırakmadı

Türkiye, Pakistan'ı Bayramda Da Yalnız Bırakmadı

Pakistan arka arkaya yaşanan sel felaketlerinden etkilenirken, Türkiye Pakistanlı kardeşlerini Kurban Bayramında yalnız bırakmadı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye İslamabad Büyükelçiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda ülkenin farklı bölgelerinde kesilen kurbanlıklar, beşer kilogramlık paketler halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TİKA ve Büyükelçilik görevlilerinin özverili çalışmasıyla 15.000’den fazla ailenin evinde bayram sevinci yaşandı.

Türkiye İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan ve TİKA İslamabad Program Koordinasyon Ofisi yetkililerin başkanlığında yürütülen kurban kesme işleminde 20 Türk personel görev aldı.

Tarihinin en büyük sel felaketlerini arka arkaya yaşayan Pakistan’da, Türkiye’nin yardımları ile korku ve belirsizlik yerini güven ve umuda bıraktı. Hiçbir ayrım gözetmeden yeryüzünde yaşayan herkese ‘bayramlık’ günler hediye etmek için çalışan TİKA, 2450 vatandaşın kurbanını 15.000 aile ile buluşturarak bir iyilik projesine daha imza attı.

TİKA’nın olduğu her yerde ‘bayram’ vardı.

Sonraki Haber

Bosna-Hersek'te Çocuk Suçlulara Karşı Duyarlılık Geliştiriliyor

Çocuk suçluluğunun uluslararası bir problem olduğu günümüzde, krimonolojik alanda çocukların suç işleme eğiliminin önlenmesi kadar çocuk suçlulara uygulanacak rehabilitasyon da önem kazanıyor. Geleceğe yönelik gençlik ve yetişkinlik suçlarını engellemek; suça yönelme oranını azaltmaktan ve  suçluları topluma...