Haberler

03 Kasım 2021

Türkiye, Milli Parkların Korunması Alanındaki Tecrübesini Karadağ’a Aktarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen çalışma ziyareti kapsamında Karadağ Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaret kapsamında konuk heyet, Türkiye’nin korunan alanlarını yerinde inceleyerek, Türkiye’deki milli parkların yönetimi ve korunması, hastalık ve zararlılarla mücadele, bitki ve hayvan envanterinin kayıt altına alınması, milli parkların turizm amaçlı kullanımı konularında T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri ve Doğa Koruma Dairesi yetkililerinden bilgi aldı. 5 kişiden oluşan üst düzey heyet, Ankara’daki Türkiye Milli Botanik Bahçesi ile Bolu’daki Abant, Gölcük ve Yedigöller milli parklarında incelemelerde bulundu.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan resmi görüşmede Karadağ Milli Parklar Genel Müdürü Jelena Kljajeviç, Türk kurumlarına ve korunan alanları yerinde incelemek üzere yapılan çalışma ziyareti, Karadağ Milli Parkları Müdürlüğü ile Türk yetkili kurumları arasında kurumsal işbirliğinin kurulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunması nedeniyle büyük önem taşıdığını belirtti. Genel Müdür Kljajeviç ayrıca, korunan alanların çalışmaları ve işleyişi hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu, yapılabilecek projeler konusunda değerlendirmelerin yapıldığını aktararak, ziyaretin gerçekleştirilmesine emek veren TİKA ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerini iletti.   

Sonraki Haber

TİKA ve AFAD Yemendeki İç Savaşın Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde “her şey bir tebessüm için” sloganıyla​ Yemen’de yaşanan iç savaş sonucu meydana gelen tahribatların hafifletilmesi ve zarar gören çocukların umutlarının yeniden yeşertilmesi için çalışmalarına...