Haberler

14 Aralık 2022

Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Halidi Maarif Derneği, Haşimi Yayınevi iş birliğinde 7. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri düzenlendi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, gerçekleştirilen ve geniş kitleleri bir araya getiren 7. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, 30 Kasım – 04 Aralık 2022 tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde düzenlendi. İslâmî ilimlerin temel kaynaklarını ve bu kaynakların Türkiye ve İstanbul merkezli bir organizasyonla tek çatı altında toplanmasını hedefleyen etkinlik, TİKA’nın destekleriyle Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Halidi Maarif Derneği ve Haşimi Yayınevi ortaklığında organize edildi.

Ana teması "Muhabbete Vesile Mevlîd-i Şerîf" olarak belirlendi

Ana teması "2022 Süleyman Çelebi Yılı" ile uyumlu olarak "Muhabbete Vesile Mevlîd-i Şerîf" olarak belirlenen Kültür Günleri'nde beş günlük etkinlik takvimi boyunca bu tema etrafında söyleşi ve etkinlikler gerçekleştirildi. Birçok yayınevini bir araya getiren ve bu yıl da Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin son 2 gününde “Uluslararası Tarihten Günümüze Mevlîd-i Şerîf Sempozyumu” düzenlendi.

Etkinliklerin simultane tercümeyle Arapça ve Türkçe olarak çevrileceği Kitap ve Kültür Günleri’nde ana tema çerçevesinde “Salavât’a Davet Hüsnü Hat Sergisi” de ilgililere sunuldu.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kırgızistan’da Tarımsal Kooperatifçilik Eğitimlerine Destek

Kırgızistan’da tarımsal kooperatifçiliğin geliştirilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destekleriyle düzenlenen Kooperatifçilik Eğitimleri’nin 2022 dönemi tamamlandı. Kırgızistan Skryabin Kırgız Milli Tarım Üniversitesi İktisat ve Bilgi Sistemleri Fakültesi’nde TİKA tarafından kurulan Kooperatifleri Destekleme...