Haberler

24 Aralık 2019

Türkçenin 13. Uluslararası Şiir Şöleni

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Türkçenin 13. Uluslararası Şiir Şöleni Edirne, Filibe, Kırcaali ve Gümülcine olmak üzere dört ayrı şehirde gerçekleştirildi.

 On üçüncüsü gerçekleştirilen şölene; Türkiye, Tataristan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, KKTC, İran, Irak, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Moldova (Gagavuzyeri), Romanya, Kırım, Dağıstan, Yunanistan (Batı Trakya), Başkurdistan, Bosna-Hersek, Fransa, Almanya, Avusturya, Belçika ve Hollanda’dan şairler, yazarlar ve ilim adamları katıldı.

Mimar Sinan’a adanan şölende; konser, konferanslar ve söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmalarında “dergicilik ve şiir” konusu da tartışıldı.

 Dünyanın farklı ülkelerinden gelen şairlerin şiirin günümüzdeki durumu ve geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştıkları etkinlikte, katılımcılara her biri sanat eseri olan “iştirak beratı”, Divan edebiyatının iki büyük ismi Nef’î ve Neşatî ile İran’ın Türkçe yazan önemli şairlerinden Sehend adına da büyük ödüller verildi.

Sonraki Haber

Üsküp'te 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü Kutlandı

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü kutlamaları çerçevesinde TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle "Balkanlar ve Doğu Avrupa'da Türk Kültürü'nün Kaybolan Değerleri" Sempozyumu düzenlendi. TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü destekleri ile MATÜSİTEB’in...