Haberler

04 Ağustos 2022

Türk Yazıtları, Moğolistan'da Düzenlenen Çalıştayda Ele Alındı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle düzenlenen "Moğolistan Kültürel Mirası İçinde Türk Yazıtlarının Bugünü ve Geleceği Çalıştayı" Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da gerçekleştirildi.

TİKA’nın destekleriyle düzenlenen ilki İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) yapılan Moğolistan Kültürel Mirası İçinde Türk Yazıtlarının Bugünü ve Geleceği Çalıştayı’nın ikincisi Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'da gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış programı, Moğolistan Kültürel Miras Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Türk Dil Kurumu (TDK), TİKA desteği ve İKÇÜ, Moğolistan Devlet Üniversitesi, Moğolistan Kültürel Miras Merkezi ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde düzenlenen çalıştaya, farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

"Türk-İslam Bilim ve Kültür Mirası Projesi"

Açılış oturumuna Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Moğolistan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Din Siyasetleri Başdanışmanı Bum Oschir Dulaam, TİKA UIanbator Koordinatörü Emrah Ustaömer, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz katıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Türk-İslam Bilim ve Kültür Mirası Projesi" ile dünyanın çeşitli yerlerinde yazılmış eserleri bilim dünyasına kazandırmaya yönelik çaba gösterdiklerini belirtti. Ustaömer ise TİKA’nın Moğolistan’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Sonraki Haber

TİKA, KKTC’de Sağımhane Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı iş birliğinde Lefkoşa'da bir sağımhane inşa edildi. TİKA ve K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı iş birliğinde...