Haberler

19 Aralık 2022

Türk ve Özbekistanlı İş İnsanlarını Buluşturan Sempozyuma TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Türkiye-Özbekistan Ekonomik İş Birliğinin Geliştirilmesinde Yeni Ufuklar Sempozyumu Özbekistan’da gerçekleştirildi.

İktisadi Araştırmalar Vakfı ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen Türkiye-Özbekistan Ekonomik İş Birliğinin Geliştirilmesinde Yeni Ufuklar Sempozyumu TİKA’nın da destekleriyle 24 Kasım 2022 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirildi.

Sempozyuma; T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, T.C. Taşkent Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar, Özbekistan Dış Ticaret Bakanlığı Türkiye Masası Genel Müdürü Azizbek Salahaddinov, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vakhabov, TİKA Taşkent Koordinatörü Cemalettin Tuney ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Sempozyum kapsamında Türkiye’nin ekonomik profili ve Özbekistan ile potansiyel iş birliği fırsatları, iki ülke arasındaki dış ticaret potansiyelinin bugünü ve gelecekteki yeri, Türk firmalarının Özbekistan da yeni yatırım sahaları ve öne çıkan sektörler ile ilgili sunumlar yapıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Somali’nin Sağlık Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali’nin Başkenti Mogadişu’da Banadır Kadın Doğum ve Çocuk Devlet Hastanesi’ne Hasta Takip ve Yönetim Sistemi kuruldu. TİKA, Mogadişu’da bulunan ve bir devlet hastanesi olarak hastaların durumuna göre...