Haberler

19 Aralık 2017

Türk Moldova Gümrük İdaresi İşbirliği Programı Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde Moldova Cumhuriyeti Gümrük İdaresi Heyetine Türkiye’de tecrübe paylaşım programı düzenlendi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. TİKA tarafından, Moldova Cumhuriyeti Gümrük İdaresi heyetinin mesleki becerilerinin arttırılmasını amaçlayan tecrübe paylaşımı projesi çerçevesinde, Moldova Gümrük İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Grıgore Ionıtov başkanlığındaki heyete Türkiye’de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda tecrübe paylaşım programı düzenlendi.

Çalışma programı kapsamında, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ile Komuta Kontrol Merkezi ziyaret edilerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kaçakçılıkla mücadele alanında yapmakta olduğu faaliyetler görsel olarak aktarılmış ve gümrük işlemleri sırasında eğitimli köpekler ile yapılan kontrollere yönelik bir sunum yapılarak Köpek Eğitim Merkezi hakkında heyete detaylı bilgi verildi.

TİKA Moldova Gümrük İdaresini Desteklemeye Devam Ediyor

Faaliyet gösterdiği ülkelerde teknik işbirliği kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve mesleki eğitim programlarının düzenlenmesine ilişkin faaliyetlerine yoğun bir şekilde sürdüren TİKA, benzer faaliyetlerine Moldova’da da devam ediyor. Bu kapsamda;  Moldova ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte gümrük yönetiminin iyileştirilmesi, gümrük uygulamalarına ilişkin süreçlerin ve olası sorunların değerlendirilmesi, karşılıklı tecrübe paylaşımı gibi alanlarda işbirliğimizin önemi artıyor.

2014 yılında ilki Edirne’de olmak üzere, İstanbul, Kişinev ve Ankara’da işbirliği programı kapsamında eğitimler verildi. İki ülke arasında eğitim faaliyetlerinin devam etmesine ve ikili işbirliği organizasyonlarının arttırılmasına yönelik karşılıklı anlaşmaya varıldı.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Amerika’daki Ahıskalı Türklere Oyun Parkı

ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan Ahıskalı Türkler için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Boston Başkonsolosluğunun iş birliği ile inşa edilen çocuk parkı açıldı. Kentte 2015 yılında Türkiye’nin katkılarıyla açılan ve Ahıskalıların sosyal ve...