Haberler

29 Haziran 2022

Türk Hekimler Mali'de Sağlık Hizmetine Erişemeyen Hastalara Şifa Götürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İyilik Sağlık Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen sağlık organizasyonu çerçevesinde Türk Doktor ve Sağlık çalışanlarının oluşturduğu sağlık ekibi, Mali’nin Sikasso bölgesi ile başkent Bamako yakınlarında bulunan Sugulinku ve Faladie mülteci kamplarında sağlık taraması gerçekleştirdi.

19-25 Haziran 2022 tarihlerinde Sikasso bölgesi Bougouny kasabasında dahiliye, gastroenteroloji, ortopedi ve travmatoloji, acil tıp, halk sağlığı, çocuk sağlığı ve hastalıkları alanlarında gerçekleştirilen sağlık taramalarından, temel sağlık hizmetlerine ulaşamayan, çoğunluğu çocuklardan oluşan 250’nin üzerinde hasta faydalandı. Bougouny Bölge Referans Hastanesi’nde 300’ün üzerinde hastanın muayenesini de gerçekleştiren ekip, ücretsiz ilaç verdi.

Mali’nin kuzeyindeki iç savaştan kaçan insanların kaldığı Faladie Mülteci Kampında gerçekleştirilen sağlık taramalarında ise 500’e yakın hastanın muayenesini gerçekleştirildi. Ayrıca 30 civarı mülteci çocuğun sünnet işlemi gerçekleştirildi.

Organizasyon, 2000 muayene ile tamamlandı.

Sonraki Haber

TİKA’nın Desteği ile “12.Uluslararası İzcilik Yaz Kampı” Kuzey Makedonya'da Düzenlendi

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası İzcilik Yaz Kampı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Kuzey Makedonya'nın güneybatısındaki Ohri şehrinde düzenlendi. TİKA desteğiyle Türkiye İzcilik Federasyonu ve Kuzey Makedonya merkezli Kalkan Derneğince düzenlenen yaz...