Haberler

25 Ekim 2011

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor
Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve insanları ‘iyileştirmek’ için çalışıyor.

TİKA, işbirliği çalışmaları kadar insani yardımlar konusunda da sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yürütüyor, koordinatörlük görevi üstleniyor.

Somali’de yaşanan yoksulluğun ve kuraklığın gündeme gelmesinin ardından, TİKA bölgeye pansuman yardımlar yapmak yerine yaralara şifa olmak için ihtiyaç duyulan her alanda projeler üretiyor, programlar hazırlıyor.

TİKA, Kimse Yok Mu ve Hızır-Der işbirliğinde 8 doktor Uganda’ya gitti. 15 gün boyunca bölgede olacak doktorlar, Somali’de yaşanan açlık krizinden kaçıp Uganda’daki kamplara sığınan ve uzun süre aç kalmaktan dolayı hastalanan binlerce hastaya şifa dağıtacak. Uzun ve yorucu bir tempoda çalışacak doktorlar, Türkiye’nin şefkat ve merhamet eli olarak Afrika kıtasında binlerce hastaya umut olacak.

Dünyanın her noktasında hiçbir ayrım gözetmeksizin dostluk ve kardeşlik köprüleri kurmak için çalışan Türkiye, iyilik seferlerine bu kez Uganda’da devam ediyor. TİKA’nın koordinasyonunda ülkeye giden doktorlar yeryüzüne şifa dağıtıyor.

 

Sonraki Haber

Tacikistan'da Uluslararası İşbirliği Projelerinin Yeni Adı: TİKA

Orta Asya ülkeleri arasında kişi başına düşen milli gelir sıralamasının sonunda yer alan Tacikistan Cumhuriyeti’nde mesleki eğitim altyapısının yetersiz olması, eğitim imkânlarından yararlanamayan ve ülkesinde iş bulmayan yaklaşık 1.5 milyon Tacik vatandaşını yurtdışında çalışmak zorunda...