Haberler

29 Kasım 2019

Trablus Sanat Teknikleri Yüksek Enstitüsü’ne Teknik Ekipman Desteği

Trablus Sanat Teknikleri Yüksek Enstitüsü’nde eğitim gören öğrencilerin ve eğiticilerin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanması amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen profesyonel kamera ve diğer teknik ekipmanlar enstitüye teslim edildi.

TİKA ve Libya Eğitim Bakanlığı işbirliğinde; mesleki eğitim alanındaki işbirliği imkânlarının geliştirilmesi ve karşılıklı tecrübe paylaşımı başta olmak üzere; ülkemizin mesleki eğitim alanında sahip olduğu tecrübe birikiminin Libya’ya aktarılması amacıyla bir dizi teknik işbirliği projeleri hayata geçirildi.

TİKA, AA ve TRT işbirliğinde hayata geçirilen medya eğitimleri projeleri kapsamında; 09 Haziran 2019 – 06 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Kameramanlık”, “Işık Yönetmenliği”, “Ses Yönetmenliği” ve “Görsel Medya Bilişim Teknolojileri” eğitimlerine Libya Eğitim Bakanlığı Teknik ve Mesleki Eğitim Ulusal Kurulu tensipleriyle; “Trablus Sanat Teknikleri Yüksek Enstitüsü’nden 5 öğretim görevlisi katılmıştı.  

Bu eğitimlerin devamı niteliğinde profesyonel kamera ve diğer teknik ekipmanlar enstitüye teslim edildi. Proje kapsamında ilerleyen günlerde Türkiye’den de gelecek bir eğitici rehberliğinde medya alanında mesleki eğitim kursları düzenlenmesi planlanıyor.  

Sonraki Haber

TİKA Iraklı ve Nijerli Diplomatları Ağırladı

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı işbirliğinde Türkiye’ye gelen Iraklı ve Nijerli diplomat heyetleri ağırlandı. Diplomasi Eğitimi Programı kapsamında  Türkiye’ye gelen 10 Iraklı diplomat ile 12 Nijerli diplomat; Türk dış...