Haberler

16 Mart 2012

"tika'nın Karadağ'daki Faaliyetleri Son Derece Başarılı"

Karadağ Cumhuriyeti Başbakanı Igor Luksiç 14 Mart 2012 tarihinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirdi. Karadağ Başbakanı ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi.

Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin mükemmel bir seyir izlediğini ve iki ülke arasında tarihî dostluk bağları bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve Karadağ arasındaki bu ziyaretleri “kardeş ziyaretleri” olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Başbakan Luksiç: “Bu Yıl Yaptığım En Önemli Dış Ziyaret, Türkiye Ziyaretidir”

Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin bu yıl yaptığı en önemli dış ziyaret olduğunu vurgulayan Başbakan Luksiç ise, Cumhurbaşkanı Vuyanoviç’in selamlarını getirdiğini ve iki cumhurbaşkanının dostluğunun iki ülke arasındaki ilişkilere yeni boyutlar kazandırdığının altını çizdi. İkili ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi için gayret göstereceklerini, nitekim ziyareti kapsamında imzalanan anlaşmaların bu doğrultuda atılmış adımlar olduğunu ifade eden Başbakan Luksiç, Türkiye’de gerçekleştirdiği verimli temas ve ikili ilişkilerdeki mevcut potansiyeli yansıtacak alanlar hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Başbakan Luksiç: “TİKA’nın Karadağ’daki Faaliyetleri Son Derece Başarılı”

Özellikle ticaret, ulaştırma, kültür ve eğitim alanlarında iş birliğini ilerletme imkânı olduğunu ve Türkiye’nin Balkanlar’da güvenlik ve istikrara önemli katkılar yaptığını vurgulayan Başbakan Luksiç, bu doğrultuda Türkiye’nin Karadağ’a Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyonu bağlamında verdiği büyük destekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Başbakan Luksiç, ayrıca, TİKA’nın Karadağ’da son derece başarılı faaliyetler yürüttüğünün altını çizdi.

Daha sonra Başbakanlık’ta geçen Karadağ Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Düzenlen ortak basın toplantısında yapılan açıklamaların ardından Türkiye ve Karadağ Başbakanları basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karadağ Başbakanı onuruna Başbakanlık’ta verilen akşam yemeğine TİKA’da katıldı.

Sonraki Haber

Sadıki Lisesi Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Tarafından Açıldı

Eğitimli birey sayısının yüksek olduğu ve insanların yaşamlarını eğitimle değiştirdiği Tunus’ta okul ve eğitim donanımına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Tunus Cumhuriyeti’nde kurulan ilk okul ve ilk lise olma özelliğini taşıyan Sadıki Lisesi ülkede...