Haberler

23 Ekim 2011

TİKA'nın Karadağ'da Gerçekleştirdiği İşbirliği Projeleri Onbinlerce İnsana Hizmet Veriyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Karadağ Sağlık Bakanlığı işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde Karadağ Danilovgrad ‘Dimitrije Dika-Mareniç’ sağlık merkezinin ısıtma sistemini yeniledi. Yaklaşık 20.000 kişiye hizmet veren merkez düzenlenen bir törenle açıldı.

Karadağ Sağlık Bakanı Miodrag Radunoviç merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “TİKA ile işbirliği içerisinde pek çok projenin başarıyla uygulanıp hayata geçirildiğini ve TİKA’nın Karadağ’da sağlık sektörünün gelişmesi için büyük emek verdiğini” dile getirdi.

Danilovgrad ‘Dimitrije Dika-Mareniç’ Sağlık Merkezi Müdürü Zorica Kovaçeviç ise “Sağlık merkezinde otuz yıl önce yapılan ve zaman içinde yıpranan Merkezi Isıtma Sisteminin değiştirildiğini, uzun süredir var olan ısıtma sorununun böylelikle çözüme kavuştuğunu ve TİKA’nın başarıyla gerçekleştirdiği bu proje ile büyük elektrik tasarrufu sağlayacaklarını söyledi.”

Karadağ Sağlık Bakanlığının bütçe kısıtları nedeniyle gerçekleştiremediği Sağlık Merkezi Isıtma Sistemi projesi, TİKA tarafından kriz döneminde ve çok hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olması Karadağ kamuoyunda yankı buldu.

Sağlıktan eğitime, ekonomiden sanata tüm dünya ülkelerinin ortak gelişmişlik düzeyini yakalaması için beş kıtada çalışan TİKA Karadağ’da da işbirliği projeleri ile ses getirdi.

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...