Haberler

30 Aralık 2011

TİKA'dan Türkmenistan Cumhuriyeti'nde Hizmet Sektörü Çalışanlarına Eğitim

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı’nın hizmet sektöründe profesyonelleşme ve kalite yönetimi ihtiyacı talebini iletmesi üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, hizmet sektöründe çalışmakta olan garsonlar için bir eğitim programı düzenlendi. Normal ve VIP olmak üzere iki kategoride yapılan eğitimlerde Türkiye’nin bu alanda sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikiminden Türkmenistan’da hizmet sektöründe çalışanların faydalanması amaçlandı.

Bu doğrultuda Antalya’dan, Bursa’dan, İzmir’den ve Yalova’dan gelen 4 turizm uzmanı tarafından yaklaşık 3 hafta boyunca ülkenin farklı işletmelerinde çalışan garsonlara masa düzeni, yiyecek-içecek servisi ve müşterilerle iletişim gibi konuları içeren eğitimler verdi.

Türkmenistan’daki yurtdışı temsilciliklerinin ve diplomatik misyonların sıklıkla tercih ettikleri otel ve restoranlarda görev yapan garsonların da içinde yer aldığı 70 kişilik personelin eğitimi başarıyla tamamlamasının ardından sertifika töreni düzenlendi.
Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı Gıda İşletmeleri Daire Başkanı İskender Övezov, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Uzmanları, TRT Türkmenistan Temsilciliği ve Anadolu Ajans temsilcilerinin de hazır bulundukları törende TİKA Türkmenistan Program Koordinatörü Zehra Altundağ bir konuşma yaptı. Türkiye’den gelen uzmanların Türkmen hizmet sektörü çalışanlarının bu alanda mevcut bilgilerini pekiştirmek ve Türkiye’de bu sektörde ne gibi farklı uygulamalar bulunduğunu göstermek yönünde gayret gösterdiklerini dile getiren Altundağ, hizmet sektörünün bir ülke ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunan en önemli sektörlerin başında geldiğini vurguladı.

TİKA Koordinatörü konuşmasının devamında, eğitim programına katılan tüm personelin edindikleri bu yeni bilgiler ve çalışma azimleriyle kendi işlerinde en iyisini yapmak, en iyisi olmak için çalıştıkları takdirde sadece kendilerine değil ülke ekonomisine de çok kıymetli katkılar sağlayacaklarına inandığını ifade etti.

Eğitim programları katılımcılarına sertifikalarının takdimi ile tören sona erdi.

Sonraki Haber

Balkanlarda Türk Dış Politikasının Değişen Yüzü ve TİKA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlarda restorasyon’dan eğitime, sağlıktan ekonomiye kadar uzanan pek çok işbirliği projesine imza atarken; faaliyette bulunulan ülkelerde Türkiye’nin ve TİKA’nın çalışmalarına olan ilgili her geçen gün artıyor. 28 Aralık 2011 günü saat...