Haberler

27 Ekim 2014

TİKA'dan Tunus'a Tarımsal Destek

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Tunus’aitfaiye ve biçerdöver yardımında bulunuldu.
TİKA Tunus’ta gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından temin edilen 5 biçerdöver ve 5 yangın söndürme aracı düzenlenen törenle Tarım Bakanlığı’na teslim edildi.

Temin edilen araçların teslimi için başkent Tunus’ta düzenlenen törene, Tunus Tarım Bakanı El Esad el-Eşal, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Keman Özdemir, TİKA Tunus Kordinatörü Musa Gürbüz ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan Tunus Tarım Bakanı Eşal, son olarak temin edilen 10 adet araç ile beraber bakanlıklarına teslim edilen 93 araç için Türk yetkililere teşekkür ettiğini belirterek,“Bu adımların tarım alanında iki ülke ilişkilerini geliştirmesini temenni ediyor, Tunus tarımının kalkınmasında önemli katkısının olacağına inanıyorum” dedi.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan da Tunus PKO ofisinin açılmasından bu yana 525 aracın hibe edildiğini, gerçekleştirilen projelerle 780 kişiye istihdam sağlandığını ifade etti.Araç temin projesinin yanı sıra eğitim ve meslek edindirme merkezleri açılmasına yönelik faaliyetler de yürüten TİKA Tunus ofisi, nitelikli seramik işçiliğinin geliştirilmesi ve ülkede seramik sektörünün kalkındırılması kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sonraki Haber

TİKA'nın Desteğiyle Somali Tarım Okulu Ziraat Fakültesine Dönüştürüldü

Somali’de birçok alanda önemli projelere imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Somali’de tarım alanında faaliyetlerine devam ediyor. Somali’de özellikle tarım alanında önemli bir başarıya imza atan TİKA, faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu...