Haberler

21 Ekim 2014

TİKA'dan Makedonya Hakimler Yüksek Kurulu'na Teknik Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya Adalet Kurumları Kurumsal Kapasite Geliştirme Programları kapsamında, Makedonya Cumhuriyeti Hakimler Yüksek Kurulu’na yazıcı ve bilgisayardan oluşan teknik donanım desteği verildi.

TİKA, Makedonya’ya yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Makedonya Adalet Kurumları Kurumsal Kapasite Geliştirme Programları kapsamında, Makedonya Cumhuriyeti Hakimler Yüksek Kurulu’na yazıcı ve bilgisayardan oluşan teknik donanım desteği verildi. Temin edilen araç-gereçler, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Hakimler Yüksek Kurulu binasında gerçekleştirilen törene, Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi üyesi Salih Murat, Makedonya Cumhuriyeti Hâkimler Yüksek Kurulu Başkanı Aleksandra Zafirovska, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki ile çok sayıda hakim ile yargı mensubu katıldı.

Teslim töreninde açıklamada bulunan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin son yıllarda kalkınma yardımlarını azaltmasına rağmen, Türkiye’nin yardımlarını arttırdığını ve dünyada en çok kalkınma yardımı yapan üçüncü ülke olduğunu ifade etti.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, Makedonya adalet sistemindeki karar alma sürecinin hızlandırılması ve kurum kapasitesinin arttırılması adına gerçekleştirilen projelerin TİKA Üsküp Program Koordinasyon Ofisi aracılığıyla devam edeceğini belirtti. TİKA’nın Makedonya’da eğitim, sağlık, kültür ve altyapı alanlarında projeler gerçekleştirdiğini kaydeden TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, adalet alanında yapılan destekle iki ülke arasında var olan dostluğun geliştirilerek ülkenin olmazsa olmazını teşkil eden yargı alanında karşılıklı tecrübe paylaşımının artırılacağını vurguladı.

Hakimler Yüksek Kurulu Başkanı Aleksandra Zafiroska ise, TİKA’nın Makedonya yargısına artan desteklerinden dolayı teşekkür etti. TİKA tarafından Kalkandelen, Gostivar Asliye Mahkemeleri, Anayasa Mahkemesi ve Üsküp Temyiz Mahkemesine verilen desteği hatırlatan Hakimler Yüksek Kurulu Başkanı Zafiroska, bugün de Hakimler Yüksek Kurulu’na yapılan yardım ile kurumlararası işbirliği ve iki ülke arasındaki iletişimin daha da geliştirileceğini vurguladı.
 

Sonraki Haber

Katar Educatıon Above All Vakfı ile Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Katar “Education Above All - EAA” (Herşeyden Önce Eğitim) Vakfı “Educate A Child - EAC” (Bir Çocuk Okut) Programı arasında, temel eğitim olanağından yoksun çocuklara eğitim imkanı sağlanması...