Haberler

23 Ekim 2011

TİKA'dan Kosova Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'na Ziyaret

TİKA'dan Kosova Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'na Ziyaret
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) adına Kosova’ya Başkan Yardımcısı Ece Kırlı, Priştine Yaşar Paşa Camii’nin ve Gazi Mestan Türbesi’nin restorasyon projesi protokollerinin imzalanmasının ardından ülkede temaslarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Kırlı, Kosova Cumhuriyeti Kültür Bakanı Memli Krasniqi’yi makamında ziyaret etti. Krasniqi, Kosova’da kültür mirasının korunması için desteğini esirgemeyen Türk Hükümetine ve TİKA’ya teşekkürlerini sundu. Kosova Kültür Bakanı, “TİKA ile işbirliği projelerinin gelecekte de devam etmesi gerektiğine inandığını” söyledi.

Görüşme sırasında Ece Kırlı ise “Kosova’da kurumlararası işbirliği çerçevesinde restorasyon projelerinin gerçekleşmesinde gösterdiği ilgi için Bakan Krasniqi’ye teşekkür etti. TİKA’nın işbirliği çalışmalarına verdiği öneme değinen Kırlı, kurumların kültürel mirası koruma kapasitelerinin geliştirilmesini; mimari eserleri koruma ve yenileme alanlarında uzman kadroların hazır olması gerektiğini dile getirdi.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...