Haberler

07 Kasım 2014

TİKA'dan Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü'ne Servis Aracı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteği ve Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü ile Türkiye Adalet Akademisi aracılığıyla savcıların eğitimi konusunda yapılan eğitim işbirliği kapsamında Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü’ne savcıların eğitiminde kullanılmak üzere servis aracı desteğinde bulunuldu.

TİKA, Kazakistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Kazakistan’daki projelerine bir yenisini daha ekleyen TİKA tarafından Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü’nde eğitim alan savcılara teknik destekte bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen araç, TİKA Orta Asya ve Kafkasya Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ve TİKA Kazakistan Koordinatörü Mehmet Bodur’un katıldığı Başkent Astana’da düzenlenen törenle Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü’ne teslim edildi.

Kazakistan’da 1995 yılından bu yana insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik projeler yürüten TİKA, 2011 yılından bu yana Türkiye Adalet Akademisi aracılığıyla Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü ile tecrübe paylaşımında bulunuyor. TİKA desteğiyle bugüne kadar Kazakistan Başsavcılık ve bürokrasisinden 200’den fazla uzman Türkiye Adalet Akademisi’nde eğitim aldı.

TİKA aracılığıyla Kazakistan Başsavcılık Enstitüsü’nün 2015 yılı içinde terör ve yolsuzlukla mücadele, aşırıcılık ve siber suçlar konularında eğitim programları düzenlemesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

Moldova'da Gökoğuz Yeri III. Ekonomik Forumu'na Destek

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle Komrat’ta Gökoğuz Yeri III. Ekonomik Forumu gerçekleştirildi. TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlenen çeşitli programlara destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede TİKA’nın destekleriyle Komrat’ta Gökoğuz Yeri III. Ekonomik...