Haberler

22 Aralık 2014

TİKA'dan Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Donanım Desteği

Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bölgesel ve Kırsal İşbirliği Genel Müdürlüğü’ne (MAGA) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, ülkemizin çok yönlü dış politikası çerçevesinde Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde sağlık, eğitim ve tarım alanındaki faaliyetlerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bölgesel ve Kırsal İşbirliği Genel Müdürlüğü’ne (MAGA) bilgisayar ve teknik donanım desteğinde bulunuldu.

Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yapılan proje kapsamında, TİKA tarafından başkent Guatemala City’de faaliyet gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bölgesel ve Kırsal İşbirliği Genel Müdürlüğü personeli tarafından kullanılmak üzere bilgisayar ve teknik donanım desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Türkiye Meksika Büyükelçiliğinde görevli 1.Kâtip Noyan Coşkun, Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Carlos Alfonso Anzueto del Valle, ve Türkiye’nin Guatemala Fahri Konsolosu Cesar Guzman katılımı ile düzenlenen törende bakanlık yetkililerine teslim edildi.

Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun törende yaptığı konuşmada, Hükümetin 2002 yılından itibaren izlediği proaktif dış politika sonucunda kültürel ve dini bağlarımız olan Orta Asya, Balkanlar ve Kafkasya coğrafyası dışında kalan coğrafyalara da açılım yapılmış olduğunu belirterek, “TİKA, Afrika, Pasifik ve Latin Amerika ülkeleri ile projelerini başlatmıştır. Bu kapsamda Guatemala ile ilk projelerimiz hayata geçirilmiş olup önümüzdeki yıllarda kalıcı projeler yapmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Carlos Alfonso Anzueto del Valle ise, verilen söz konusu destekten dolayı Türk Halkına derin teşekkürlerini ileterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Valle, “Yapılan yardım sayesinde Ailevi Tarım Programı çerçevesinde uygulanan Ulusal Kırsal İzleme Sistemi aracılığı ile gerçekleştirilen faaliyetlerin izlenmesi kadar sonuçlarının kontrolü içinde değerli bir katkıdır” ifadelerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Sonraki Haber

Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı BAşkanlığı, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ilerletilmesine katkı sağlanması kapsamında Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’na ofis malzemeleri ve donanım desteğinde bulundu. Türkiye Arnavutluk Büyükelçiliği teşvikiyle Arnavutluk’taki önemli...