Haberler

16 Ocak 2012

TİKA'dan Fatih'in Şehrine Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Fatih Sultan Mehmet’in askerleri ile birlikte son Cuma namazını kıldığı Musalla taşına ev sahipliği yapan Sanski Most şehrindeki 5 Ekim İlkokulu yenilendi.

Bosna-Hersek’in Una- Sana Kantonu’nun bulunduğu Krayina bölgesine açılan kapı niteliğindeki Sanski Most her yıl Fatih Sultan Mehmet’in Bosna seferi sırasında Batı’da ulaştığı en uç noktada, askerleriyle birlikte son Cuma namazını kıldığı musalla yerinde fethin anısına Sanski Most halkı tarafından TİKA’nın desteğiyle dünyanın dört bir yanından katılımın olduğu fetih şenlikleri düzenleniyor. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl musalla taşının onarımı da TİKA’nın desteğiyle tamamlandı.

Geçtiğimiz yıl fetih şenliklerinin ardından gündeme gelen bölgenin en büyük ilköğretim okulu olan Sanski Most 5 Ekim İlköğretim Okulu’na yönelik eğitim desteği projesi TİKA tarafından tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunuldu. Okulun pencerelerinin değiştirilerek zorlu kış şartlarına uygun hale getirildi, sıralar ve sandalyelerinin yenilendi, multimedya sınıfının kurularak öğrencilerin teknoloji tabanlı eğitime erişimi sağlandı.

Saraybosna kent merkezine 5 saat uzaklıktaki Sanski Most şehrinde eğitimin fiziki imkânlarının iyileştirilmesi ve hali hazırda iyi ilişkilerimizin bulunduğu Sanski Most şehrinde kalıcı bir hizmete daha imza atmış oldu.

Sonraki Haber

TİKA'dan İyi Uygulama Örneği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2010 yılında Sudan’ın Darfur bölgesinde (Kuzey, Batı ve Güney eyaletlerinde) Valilikler ve Afrika Teknoloji Kenti ile işbirliği yapılarak önceden tespit edilen 12 ayrı kasabada yaşayan 20.000 yoksul...