Haberler

26 Aralık 2011

TİKA'dan Bosna-Hersek'e Eğitim Yatırımı

Eğitimde dünya standartlarını yakalayamamak, 21. yüzyılın gelişme eksenli vizyonunda önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorunu aşmak için dezavantajlı grupların eğitilme ulaşabilmesi kadar var olan kaynakların desteklenmesi ve donanım yardımları giderek önem kazanıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) inşa ettiği ya da donanım desteğinde bulunduğu okullarla dünya geleceğine yatırım yapıyor.

Gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili ülkelerin kalkınmasına destek veren TİKA, Bosna-Hersek’te de proje ve faaliyetlerine devam ediyor. Son dönemde tamamlanan eğitim projeleri ile Bosnalı çocuklar; onarılmış, donanım desteği sağlanmış okullarda yarınlar için yetiştiriliyor.
Bosna-Hersek’te, Jablanica Belediyesi sınırları içinde yer alan Ravna’da yürütülmekte olan İlköğretim Okulu Tadilat Projesi TİKA tarafından başarıyla tamamlandı. Hersek Neretva Kantonu Eğitim Bakanı Zlatko Hacıomeroviç’in, Jablanica Belediye Başkanı Salem Dediç’in, Mostar Konsolosu Tolga Bermek’in ve Türk Misyonunda görev alan yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde öğrenciler tarafından söylenen şarkılar ve yerel dans gösterileri ile renklendi.

Proje doğrultusunda Ravna İlköğretim Okulu halkın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirildi. Okullarının yeni halinden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ülkemize ve TİKA’ya teşekkür etti.

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Almanya Federal Cumhuriyeti Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney ile Görüştü

Almanya Federal Cumhuriyeti Baden Württember Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, ülkemizdeki resmi ziyaretleri doğrultusunda AB Bakanı Egemen Bağış’ın ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından kabul edildi. Öney, görüşmelerinde, Türkiye-Almanya arasında uyum çalışmaları dolayısıyla ülkemizde bulunduğunu...