Haberler

26 Kasım 2011

TİKA'dan Bosna-Hersek'e Bir Proje Daha

Doksanlı yılların ilk yarısında savaşın, göçün, mülteci olmanın soğuk yüzüyle tanışan Bosna-Hersek; sosyo-ekonomik açıdan büyük sorunlar yaşadı. Ülkede değişen dengeler o yıllarda dünyaya gelen çocuklar üzerinde büyük etki bıraktı. Göç ve mülteci sorunu beraberinde uyuşturucu madde kullanmaya yatkılığı olan ve suça yönelen çocukları getirdi. Sorunun artarak çoğalmasını engelleyecek tek şey eğitimdi. Bu çocuklar ancak sosyal iletişim becerileri geliştirilirse suçtan uzak durabilir, dünya geleceğine faydalı nesiller olarak yetiştirilebilirdi.

Saraybosna Vogoşça Zahid Baruçiya İlkokulu Sosyal Hizmet Birimi Tadilatı

Beş kıtada uluslar arası işbirliği projeleri ile daha yaşanılabilir bir yeryüzü için çalışan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna-Hersek’te çocukların sosyal iletişimi geliştirmek; kendisine, topluma ve dünyaya faydalı birer birey olarak yetiştirmek için çalışıyor.

TİKA tarafından Saraybosna’da Vogoşça Zahid Baruçiya İlkokulu Sosyal Hizmet Biriminin tadilatı ve donanımı tamamladı. 2010 yılından bu yana aradan geçen bir yıl içerisinde sosyal hizmet uzmanına sahip olan okul, mekânın ve diğer fiziki koşulların uygun olmaması nedeniyle öğrencilerine eğitim veremezken; TİKA’nın girişimleri ile Bosnalı çocuklar ‘sosyal hizmet birimine’ kavuştu.

Öğrencilerin ve velilerin danışmanlık hizmeti alabilecekleri, eğitici film ve belgesellerin izleneceği, daha etkili bir eğitim için çocukların gelişimlerinin takip edileceği sosyal hizmet birimi 15 Kasım 2011 tarihinde yenilenerek, Bosna halkının hizmetine açıldı.

Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler, TİKA’ya gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederken; beş kıtada gerçekleştirilmiş on binlerce projeden geriye, Türkiye’nin adı geçtiğinde tebessüm eden milyonlarca insan kalıyordu

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Busan 4. Yüksek Düzeyli Forumunda

Geçtiğimiz birkaç yılda yaşanan doğal felaketlerin, salgın hastalıkların, pek çok ülkeyi etkisi altına alacak kadar güçlü açlığın ve yoksulluğun ardından kalkınma yardımı kavramı ve dış yardım reformu yeniden gündeme geldi. Kalkınma yardımlarının ilgili ülkelere yapılması...