Haberler

17 Nisan 2012

TİKA'dan Bahtiyarlık Zamanının Tiyatro Festivaline Destek

Türkmenistan’da son devlet başkanlığı seçimlerinden sonra “Bahtiyarlık Zamanı” olarak adlandırılan yeni dönemin ilk uluslararası tiyatro festivali 13-15 Nisan tarihleri arasında Aşkabat’ta gerçekleştirildi. Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen ve pek çok ülkeden tiyatro ve folklor gruplarının davet edildiği uluslararası festivale ilgi oldukça büyüktü.

13 Nisan tarihinde Türkmenistan’ın Millî Medeniyet Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen festival, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcı grupların geçit töreni ile başladı. Festivale Amerika, Azerbaycan, Çin, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Sudan, Tacikistan ve Türkiye’den katılan gruplar 14 ve 15 Nisan tarihlerinde Aşkabat’taki çeşitli tiyatro merkezlerinde ülkelerinin millî dans ve tiyatro gösterilerinden örnekler sergilediler. Festival katılımcıları, hem Türkmenistan’ın zengin kültürünü ve Aşkabat’ın güzelliklerini görme ve tanıma imkânı buldular, hem de başka ülkelerin tiyatro ve folklor ekipleriyle tanışarak kültür alışverişinde bulundu.

Festivalae TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türkmenistan Program Koordinatörlüğü, Türkmenistan Kültür Bakanlığı’nın talebi üzerine anılan Festivale Afrika’dan da bir folklor grubunun getirilmesine destek sağladı. TİKA Sudan Program Koordinatörlüğü ile işbirliğinde Sudan’dan 20 kişilik bir folklor grubunun Festivale katılımının sağlanması, Türkmenistan’ın tarafsızlık politikasına uygun olarak dünya ülkeleri ile barış içinde işbirliği çalışmalarına açık olunduğunun vurgulandığı bu yeni dönemde daha anlamlı oldu.

Farklı coğrafyalardan birbirinden oldukça farklı kültürlerin bir araya getirildiği “Bahtiyarlık Zamanının Tiyatro Festivali”, 15 Nisan’da Türkmenistan Devlet Başkanı adına Festival katılımcıları onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi.

Sonraki Haber

Somalili Çocukların Hayalleri Gerçekleşsin Diye

Somali’de yaşanan iç savaş nedeniyle yetim kalan 12 çocuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından THY Mogadişu-İstanbul seferiyle ülkemize gelen çocukların...