Haberler

09 Nisan 2013

TİKA'dan Ain Wazein Hastanesi Kimya Laboratuvarına Cihaz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Lübnan’da Dürzi topluluğunun ağırlıklı olarak yaşadığı Chouf bölgesindeki Ain Wazein Hastanesi’ne, bölgede genetik bilgilere dayalı hastalıklara sağlıklı bir tanı konulması amacıyla Polymerase Chain Reaction cihazı temin edildi.

Polymerase Chain Reaction cihazı TİKA’nın destekleriyle, ilgili ünite ve aksesuarlarıyla birlikte Ain Wazein Hastanesi’ne kuruldu. Cihaz laboratuvar bölümü yetkililerine uzmanlar tarafından verilen uygulamalı eğitimlerin ardından hastane yetkililerine törenle teslim edildi.

Törene, Beyrut Büyükelçiliği İkinci Katibi Yasin Koçarslan, Hastane Yönetim Kurulu Başkanı ve Dürzi Topluluğu Sağlık Danışmanı Dr. Zoheir İmad, Laboratuvarlar Grup Başkanı Dr. Rami Caracalla, TİKA yetkilileri, doktor ve teknisyenler de katıldı.

Hastane yönetim Kurulu Başkanı ve Dürzi Topluluğu Sağlık Danışmanı Dr. İmad törende yaptığı konuşmada, bölgede kendileri için hayati öneme sahip olan Polymerase Chain Reaction cihazının hastanelerine hibe edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek TİKA’ya teşekkür etti. Hastane yönetim Kurulu Başkanı ve Dürzi Topluluğu Sağlık Danışmanı Dr. İmad, özellikle sağlık, eğitim ve su sanitasyonu alanlarında TİKA’nın Lübnan’daki faaliyetlerini takdirle izlediklerini belirterek bu sıcak ilişkilerin sürdürülmesi umudunda olduklarını ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA Lübnan'da 20 Bin Kişinin Temiz Su İhtiyacını Karşılayacak

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanlığı’nın talepleri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında Aydamon, El-Kuaşra ve El-Birre beldeleri ve civarında yaşayan Türkmenlerin su ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirilen Lübnan Su Projesi’nin ikinci...