Haberler

21 Aralık 2011

TİKA'dan Afganistan İslam Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Personeline Eğitim Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ‘Afganistan’ın Yeniden İmarı’ doğrultusunda birçok alanda gerçekleştirilen kapasite geliştirme programlarına devam ediyor. Uzman eğitimlerinden sağlık projelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yapılan faaliyetlerle, Afganistan İslam Cumhuriyeti’nin kalkınması sağlarken; iki ülke halkı arasındaki iyi niyet ve kardeşlik duyguları gelişerek artıyor.

TİKA’nın ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Afganistan İslam Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı yönetici kadrosundan 22 personele kapasite geliştirme eğitimi 11-17 Aralık 2011 tarihleri arasında tamamlandı. Program süresince katılımcılar, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın OECD Ankara Çok Taraflı Vergi Merkezinde, ‘vergilendirme, mali yönetim, vergi dairelerinin çalışma usulleri, vergi memurlarının sahada çalışma yöntemleri, veri tabanının depolandığı ve saklandığı VEDOP sisteminin tanıtılması’ gibi konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Eğitim programının tamamlanmasının ardından Afgan katılımcılar TİKA’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında aldıkları eğitim dolayısıyla Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür eden Maliye Bakanlığı personeli, ülkemizin misafirperverliği karşısında duyduğu sevinci dile getirdi.

TİKA Merkez Binasında gerçekleştirilen görüşmede Afgan Heyet sözcüsünün “Çalışmakta olduğumuz kurum tarafından çeşitli ülkelerde benzer eğitim programlarına katıldık ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ve sahip olduğu gelişmişlik seviyesi bizlerde hayranlık uyandırdı. Çok mutlu olduk. Türk Vergi Sistemi ile Afganistan Vergi Sistemi %90 oranında benzerlik gösteriyor. Burada almış olduğumuz eğitim, ülkemize döndüğümüzde bizlere büyük fayda sağlayacak. Geçtiğimiz 30 yıl boyunca Afganistan’ın içinde bulunduğu koşullar, maliye kurumunun zarar görmesine neden oldu. Bugün ciddi manada yenilenmelere, düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor. Kapasite Geliştirme Eğitimlerinin devamını bekliyor ve sizlere teşekkür ediyoruz.” cümleleri ile düşüncelerini ifade etmesi üzerine ziyaret sona erdi.

Sonraki Haber

Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığından TİKA'ya Teşekkür Sertifikası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerine devam ediyor.  Meslek edindirme ve işsizlikle mücadele alanındaki verimli işbriliği çalışmalarını desteklemek amacıyla Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından TİKA Duşanbe...