Haberler

30 Ocak 2012

TİKA'da Yeni Dönem Başladı

Yeni dönemde çalışmalarına beş kıtada devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na Dr. Serdar Çam 28 0cak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2012/70 sayılı Kararname ile atandı. Teşkilat şeması bir başkan ve üç başkan yardımcısından oluşan TİKA’da, başkan yardımcıları da belli oldu. Harun Tuncer, Mehmet Süreyya Er ve Süreyya Polat TİKA Başkan Yardımcıları olarak görevlerine başladı.

Atamaların yapılmasının ardından TİKA Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Başbakan’ın TİKA yöneticilerini kabul etmesinin ardından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı merkez binasında TİKA çalışanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Serdar Çam, “TİKA Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları atandı. Her birini tebrik ediyorum.” diyerek söze başladı.

“Geçmişte TİKA’ya Emek Vermiş Arkadaşların Çalışmalarının Üzerine Tuğla Koyuyoruz”

Türkiye’yi yurt dışında temsil eden TİKA personelinin tamamının çok kıymetli olduğunu ve özveriyle çalıştığını vurgulayan Çam, “Gittiğimiz her yerde çalışmalarımızı görüyor, Türkiye adına seviniyoruz. TİKA’nın kişilerden çok projeleri ön plana çıkartan bir kurum olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. “Geçmişte TİKA’ya emek vermiş arkadaşlarımızın çalışmalarının üzerine tuğla koyuyoruz.” cümleleri ile kurumun eski çalışanlarına teşekkür eden Çam, konuşmasında TİKA uzmanlarına “Sahaya gidin, makaleler yazın, yurt dışına açılın, ihtisas alanlarını ön plana çıkartın, projeleri takip edin.” dedi.

Restorasyon Projeleri ile Tarihe İmza Atılıyor

Restorasyon projeleri ile ülkemizin tarihe imza attığının altınız çizen TİKA Başkanı, kurumun bir okul gibi olması gerektiğini; çalışanların dilini, enerjisini, bilgi birikimini en iyi şekilde kullanmayı,  projelerde görev alarak öğreneceğini söyledi.

En Az Gelişmiş Gelişmiş Ülkelere Yönelik olarak yapılması öngörülen projelerin TİKA’nın koordinasyonunda gerçekleştirileceğini ifade eden Çam, TİKA personelinden yeni dönemde yeni bir heyecanla çalışmalarını istedi.

Sonraki Haber

Somali'de Çeşmelerden ‘Hayat' Akıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda Somali’nin başkenti Mogadişu’da yapılan sondaj çalışmalarının neticesinde açılan kuyudan gelen su, yapılan çeşmelerle halkın kullanımına sunuldu. Çeşmeler, deneme amaçlı olarak su verildiğini gören çocuklar, sevinçle dakikalarca oynadı. Türkiye...