Haberler

29 Mayıs 2012

TİKA ve Tuzla Üniversitesi'nden Yeni İşbirliği

Bosna-Hersek’in önemli sosyo-ekonomik etkinliklerinden biri olan Saraybosna İş Forumu’nun üçüncüsü, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Yardımcısı Ali Babacan, Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımları ile gerçekleştirildi. Kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilcinin, basın mensubunun katıldığı programda Başbakan Yardımcısı Babacan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker konuşma yaptı. Türkiye’den foruma katılan Bakanlar, konuşmaları sırasında TİKA’nın ülkede gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlere değindi.

Daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Tuzla Üniversitesi arasında, üniversitenin öğrenci işleri ve merkez binasının tadilatının gerçekleştirilmesi doğrultusunda işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü ile öğrenci işleri merkezi ve müstakil binanın TİKA tarafından tadilatının yapılması öngörülüyor. Bosna-Hersek’in önemli üniversitelerinden biri olan ve Tuzla Kantonu’na hitap eden üniversitede uzun süredir Türk Dili ve Edebiyatı projesi devam ediyor. Üniversite, uygulanan ortak konferanslar ve etkinliklerde TİKA ile işbirliği çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca, üniversitenin YÖK denkliğini alması için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde üniversitenin gelişimi ve akademik başarısının yükselmesi hız kazanmış olacak. Öğrencilerin daha iyi fiziksel ortamda öğrenim görmesi için gerçekleştirilen işbirliği protokolü bölge halkı ve Bosna-Hersek için büyük önem taşıyor.

Sonraki Haber

Iı. İstanbul Somali Konferansı Başladı

“Somali’nin Geleceğine Hazırlık: 2015 Hedefleri”ni konu olarak II. Somali Konferansı başladı. 31 Mayıs-1 Haziran 2012 tarihinde Lütfü Kırdar Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek konferansa yaklaşık 54 ülkeden devlet başkanları, yöneticiler, teknik yardım kuruluşu temsilcileri, sivil...