Haberler

22 Mayıs 2023

TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi İş Birliğinde Düzenlenen “Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP)” Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Adalet Akademisi iş birliğinde düzenlenen “Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP)” kapsamında Azerbaycanlı hâkim ve savcılarına yönelik düzenlenen “Adalet Yönetimi ve İhtisas Mahkemeleri” konulu eğitim programı tamamlandı.

TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP) kapsamında düzenlenen “Adalet Yönetimi ve İhtisas Mahkemeleri” konulu eğitim programına; Azerbaycan Adalet Akademisi Rektör Yardımcısı Elçin Halefov ve ülkelerinde görev yapan hâkim ve savcılarından oluşan 35 kişilik bir heyet katıldı.

Programın açılışında konuşan TİKA Daire Başkanı Uğur Tanyeli; “Türkiye Adalet Akademisi ile derin iş birliğimiz çerçevesinde, bugüne kadar 120’den fazla organizasyon ile dünyanın farklı ülkelerinden 2300 hâkim ve savcı adayına yönelik tematik eğitim programları düzenledik. Bu program vesilesi ile de sizlere Türk hukukunda ihtisas mahkemelerinin işleyişi detaylı bir biçimde aktarılacak. Tecrübe satın alınabilen bir meta değildir. Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz bu eğitim programları ile ülkeler arasındaki tecrübe paylaşımının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu program tüm katılımcıların meslek yaşamına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bugüne Kadar 324 Hâkim Adayı Türkiye Adalet Akademisinde Eğitim Gördü

Program açılışında söz alan Azerbaycan Adalet Akademisi Rektör Yardımcısı Elçin Halefov: “Öncelikle burada bulunmaktan ötürü son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Türkiye Adalet Akademisi ile Azerbaycan Adalet Akademisi arasında hâkim ve savcı adaylarının eğitimine yönelik iş birliği çok eskilere dayanıyor. Bugüne kadar 324 hâkim adayı Türkiye Adalet Akademisinde eğitim gördü. Devletlerimizin her iki milli hukuk sistemini bilen hâkimlere ve hukukçulara ihtiyacı var. Bu sebeple düzenlenen bu programlar çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasında dört temel alanda faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Türkiye Adalet Akademisi olarak hâkim-savcı eğitimleri, hâkim-savcı adaylarının yetiştirilmesi, kamu kurumlarında çalışan hukuk ve adalet alanında eğitime ihtiyaç duyan kamu görevlilerine yönelik hizmet içi eğitimler düzenlediklerini ifade etti. Başkan Özdemir, yurtdışındaki hâkim ve savcılarla ortak bir adalet anlayışı tesis etme anlamında yurtdışı eğitim programları düzenlediklerini de aktardı.

Sonraki Haber

Türk Sağlık Ekibi Nijer’de Şifa Dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Nijer’e giden 51 kişilik Türk sağlık ekibi, 2 hafta boyunca Nijerli vatandaşlara şifa dağıttı. Birleşmiş Milletler verilerine göre nüfusunun yarısına yakını açlık sınırının altında yaşayan Nijer'de, sağlık...