Haberler

28 Kasım 2022

TİKA ve Türk Kızılay'dan Etiyopya'da Afetlerle Mücadele Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Etiyopya’da afetlerle mücadele eğitimi düzenlendi.

TİKA, Türk Kızılay ve Maxbridge Vakfı iş birliğinde Etiyopya'da "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma ve Afet Zararlarını Azaltma Eğitici Eğitimi" düzenlendi. 6 günde toplam 50 saat süren eğitim programının sonunda katılımcılara başarı sertifikaları takdim edildi.

TİKA Addis Ababa Koordinatörü Cengiz Polat, düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada ülkede olası afetlere karşı toplumu bilinçlendirmek ve zararları azaltmak için çalışmalar yürüttükleri bilgisini paylaştı. Polat, "Dünyanın birçok bölgesi gibi Etiyopya da sık sık iç savaş, çekirge istilası, kuraklık ve sel gibi birçok felaketle sarsılıyor. TİKA olarak önlenebilir felaketleri önlemeye ve önlenemeyen felaketlerin ise zararlarını azaltmaya yönelik projeler geliştiriyoruz." dedi.

“Türkiye-Etiyopya ilişkilerinin geçmişinin 500 yıldan fazla”

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçiliği Müsteşarı Mustafa Kemal Basa da Türkiye-Etiyopya ilişkilerinin geçmişinin 500 yıldan fazla olduğunu, Türkiye’nin Afrika’daki ilk büyükelçiliğinin Etiyopya’da açıldığını belirtti. Türkiye’nin Etiyopya’nın dostu olduğunu ve ilelebet de dostu kalacağını söyleyen Basa, İtalyan’ın Etiyopya’yı işgali sırasında bu işgali reddeden çok az sayıdaki ülkeden birisinin de Türkiye olduğunu ve bununla gurur duyduklarını kaydetti. Basa, böylesine önemli bir etkinliğe imza atan TİKA, Türk Kızılay’ı ve Maxbridge Vakfı’nı kutladığını söyledi.

“Bilgi bir güç kaynağı değil, sorumluluk kaynağıdır”

TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörü Mustafa Haşim Polat düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, program ortaklarına teşekkür ederek "Bizim medeniyetimizde bilgi bir güç kaynağı değil, sorumluluk kaynağıdır. Bizler de bu sorumluluk duygusuyla bugün burada bu programı icra ettik ve üzerimizdeki sorumluluğun gereğini yerine getirdik. Bundan sonra sorumluluk sizlerin omuzlarınızda. Bu öğrendiklerinizi uygulayarak çevrenizdekilere öğreteceğinize inanıyorum." dedi.

2005 yılında Etiyopya’da faaliyete başlayan TİKA, bu güne kadar 200’e yakın proje gerçekleştirdi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kolombiya’da Kültürel Hayata Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bogota Belediyesi Kültür Sekreterliği işbirliğinde Bogota’nın kitaba ve kütüphaneye erişimi kısıtlı bölgelerini kitapla buluşturmak amacıyla mobil kütüphane aracı, 350 adet kitap ve teknolojik ekipman desteğinde bulundu. Bogota’nın merkezi dışında...