Haberler

13 Aralık 2022

TİKA ve Helal Akreditasyon Kurumu Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) arasında helal kalite altyapısının güçlendirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar ile HAK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu tarafından imzalanan anlaşmayla kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

TİKA’nın Ankara’da bulunan merkez binasında imzalanan protokol ile yurt içi ve yurt dışında helal akreditasyon konularında farkındalığın artırılması, helal belgeli ürün ve hizmet alanlarında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçlanıyor. Anlaşma, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilebilecek eğitim programları, konferanslar, seminerler, çalıştaylar gibi ortak etkinlik ve çalışmaları içeriyor.

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan TİKA Başkanı Kayalar, HAK’ın dünya üzerindeki 1.8 milyar Müslümana hizmet etme potansiyeli açısından önemli bir görev ve misyona sahip olduğunu belirterek protokolün yurt dışında faaliyetleri olan iki kurum arasındaki var olan iş birliğini daha da güçlendireceğini söyledi.

Kayalar sözlerine şöyle devam etti:

“Helal konusunu yalnızca gıda sektörü olarak düşünmemek gerekir, çok farklı sektörlerle yakın ilişkileri var. Kıymetli bir alanda faaliyet gösteriyorlar. Kurumlarımız arasındaki iş birliği bundan sonra da çeşitli çalışmalarla geliştirilebilir. Bizler de özellikle yurt dışındaki faaliyetlerinde destek olmaya devam edeceğiz.”

HAK Yönetim Kurulu Başkanı Soylu ise, TİKA ile yaptıkları iş birliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek TİKA’nın Türkiye’nin yumuşak gücünü temsil ettiğini söyledi.

Soylu sözlerine şöyle devam etti:

“Helal Akreditasyon Kurumu olarak Türkiye’nin yumuşak gücüne katkı sunmaya aday bir kurumuz. Başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyaya hitap etmeye adayız. Önümüzdeki dönemde yurt dışındaki faaliyetlerimizin yoğunlaşmasını bekliyoruz. Orta Asya öncelik verdiğimiz coğrafyaların başında geliyor. Bu anlamda iki kurumun iş birliği büyük önem taşıyor.”

1,8 milyar Müslüman nüfusun helal ürün ve hizmetlerin belgelendirilmesine ilişkin artan talebini karşılamak ve helal belgelendirme konusunda Müslüman ülkeler arasında ortak bir dil oluşturulması ihtiyacından yola çıkarak geçtiğimiz yıllarda kurulan HAK ile TİKA arasındaki ilk eğitim programı 2022 yılının Haziran ayında Özbekistan’da gerçekleştirilmişti.

Sonraki Haber

Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Halidi Maarif Derneği, Haşimi Yayınevi iş birliğinde 7. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri düzenlendi. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, gerçekleştirilen ve geniş...