Haberler

13 Ekim 2021

TİKA ve Endonezya Dışişleri Bakanlığı Arasında İş Birliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Endonezya Dışişleri Bakanlığı arasında kalkınma iş birliğine yönelik niyet mektubu imzalandı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle ziyaret ettiği Ankara’da TİKA ve Endonezya Dışişleri Bakanlığı arasında kalkınma iş birliğine yönelik bir niyet mektubu imzalandı.  

İki bakanın huzurunda TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun ve Endonezya Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal tarafından imzalanan niyet mektubuyla üçüncü ülkelerde sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunma konusunda TİKA ve Endonezya Dışişleri Bakanlığı arasında işbirliği yapılması, mevcut dostane ilişkilerin kalkınma işbirliği faaliyetleri aracılığıyla ilerletilmesi hedefleniyor.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, imzalanan belgeyle TİKA'nın, Endonezya ile birlikte üçüncü ülkelere kalkınma desteği vermek için işbirliği yapacağını vurgularken; Retno Marsudi ise imzalanan metinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu doğrultuda; sağlık, eğitim, enerji, cinsiyet eşitliği, tarım ve gıda güvenliği başlıklarında sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya yönelik küresel çabalara katkı verilmesi, tecrübe paylaşımı ve kalkınma iş birliği programlarının uygulanması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA, Kiev’de Kadınlar İçin Nakış Kursları Başlattı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kiev’deki “Kırım Ailesi Kültür Merkezinde”, Kırım Tatar kadınları için bilgisayarlı nakış kursları başlattı. Kırımlı ressam, dekoratif ve uygulamalı sanat uzmanı, kıyafet tasarımcısı Mayre Lyumanova tarafından verilen kurslarda desen...