Haberler

09 Temmuz 2019

TİKA ve Dışişleri Bakanlığından Somali, Somaliland ve Demokratik Kongolu Diplomatlara Eğitim

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı işbirliğinde Türkiye’ye gelen Somali, Somaliland ve Demokratik Kongolu 21 diplomata eğitim verildi.

Diplomasi Eğitimi Programı kapsamında  Türkiye’ye gelen 10 kişilik Somalili ve Somalilandlı diplomat heyetinin yanı sıra 11 kişilik Demokratik Kongolu  diplomat heyeti; Türk dış politikasının genel ilkeleri ve çerçevesi ve ilgili ülke ile ikili ilişkiler konusunda bilgi edindikten sonra, ekonomi diplomasisi, kamu diplomasisi, ikili-çok taraflı müzakereler, protokol, temsil, uluslararası ilişkiler ve uluslararası güvenlik gibi konularda kısa eğitimler aldılar.  Ankara’da TİKA Başkanlığını ziyaret ederek TİKA tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi edinen konuk diplomatlar, kendi ülkelerine ilişkin mevcut ve muhtemel TİKA faaliyetleri hakkında da bilgi edindi.

Diplomasi alanında, insan kaynaklarını geliştirme yönünde hedef ülkelere katkı sağlanıyor.

TİKA tarafından uygulanan Diplomasi Eğitimi Programı (DEP) kapsamında, Diplomasi Akademisi tarafından icra edilen eğitimler devam ediyor. TİKA, Somali, Somaliland ve Demokratik Kongolu  Diplomat Heyetlerini ağırladı. DEP eğitim modülleri kapsamında kamu diplomasisi, protokol, uluslararası ilişkiler, ekonomi diplomasisi gibi konularda seminerler verilerek muhatap ülkelere diplomasi alanında insan kaynaklarını geliştirme yönünde katkı sağlanmaya devam ediliyor. Programa katılan diplomatlara Türk dış politikasının yanı sıra enerji, terör gibi özel başlıklara ilişkin bilgilendirmeler de yapılarak, Türkiye’nin tezlerini daha yakından analiz yapabilme imkânı sunuluyor; ikili işbirliğinin geliştirilmesi yönünde katkı sağlayan temaslar kuruluyor. Ankara’da gerçekleştirilen eğitimler sonunda İstanbul’da çeşitli tarihi ve kültürel mekânları da ziyaret eden konuk diplomatlara aynı zamanda Türkiye ve Türk kültürü hakkında bilgi edinme fırsatı sunuluyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Gine Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) koordinasyonunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü mühendisleri tarafından Gine'nin başkenti Konakri'de Kalibrasyon", "Sayısal Hava Tahmini Eğitimi (SHT) ve MGM'deki Uygulamaları", "Havacılık Meteorolojisi", "Otomatik Meteoroloji Sistemleri" ve "Hava Tahmini" konularında eğitim verildi. Gine'nin...