Haberler

25 Şubat 2021

TİKA ve AA İş Birliğinde “Çevrim İçi Diplomasi Muhabirliği Temel Eğitimi Programı”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı (TİKA) ile Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen “Çevrim İçi  Diplomasi Muhabirliği Temel Eğitimi Programı” başarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin birçok alandaki başarılı uygulamalarını ve tecrübelerini çeşitli projeler ve programlar aracılığıyla dost ülkelerle paylaşan TİKA, bu programlardan birisi olan Muhabir Eğitim Programı kapsamında AA Haber Akademisi işbirliğiyle şimdiye kadar birçok başarılı program gerçekleştirdi.

2017 yılından bu yana uygulanmakta olan bu program kapsamında şimdiye kadar genel toplamda yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere Anadolu Ajansı işbirliğinde 600’ün üzerinde medya mensubuna eğitim verildi.

2020 senesinde Pandemi sürecinin meydana getirdiği olumsuz koşullara bir çözüm olarak oluşturulan çevrim içi eğitimlere 2021 senesinde de devam edilmekte olup; bu senenin medya alanındaki ilk çevrim içi eğitimi olan “Diplomasi Muhabirliği Temel Eğitimi Programı (Türkçe)” KKTC ve Bosna Hersek’ten 18 medya temsilcisinin katılımıyla icra edildi.

23-25 Şubat tarihleri arasında verilen 9 saatlik temel eğitim kapsamında “Diplomasi Muhabirliği Eğitimi”, “Kriz Bölgeleri ve Çatışma Analizi”, “Uluslararası Haberde Gündem ve Kaynak” ve “Röportaj Teknikleri” konuları AA Haber Akademisi’nin tecrübeli muhabirleri tarafından işlendi.

Diplomasi Muhabirliği Temel Eğitimi Programının ilk gününde konuşan TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, Muhabir Eğitim Programı kapsamında verilen eğitimlerin,  farklı ülkelerde görev yapan muhabirlerin meslekleri gereği ilk kaynaktan ulaşması gereken bilgilere, kurdukları bu dostluk bağları ve sosyal ağ sayesinde ivedilikle sahip olmalarına ve aynı zamanda hızlı bir şekilde bulundukları ülkelerde söz konusu bilgileri paylaşmalarına vesile olduğunu belirtti.

Açılışta konuşan Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Müdürü Alptekin Cihangir İşbilir ise TİKA iş birliğinde düzenlenen medya eğitim programlarının dost ve kardeş ülkelerdeki yerel medya kapasitesini güçlendirmedeki önemine değindi.

Diplomasi Muhabirliği Temel Eğitimi (Türkçe) Programının ikinci aşaması olan Çevrim içi Diplomasi Muhabirliği İleri Seviye Eğitimi ise 9-10-11 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanlanıyor.

 

Sonraki Haber

TİKA’dan Bosna Hersek’teki Bilimsel Araştırmalara Yerli ve Milli Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Saraybosna Üniversitesi’ne TÜBİTAK desteğiyle Türkiye’de geliştirilen ve üretilen yüksek teknolojiye dayalı Atomik Kuvvet Mikroskobu desteğinde bulundu. Bosna Hersek’teki tüm bilimsel araştırmalarda kullanılacak cihaz yüksek çözünürlüklü ve kaliteli görüntü...