Haberler

02 Kasım 2022

TİKA Ukrayna’da Savaş Nedeniyle Tahrip Olan Liseyi Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna’nın Kiev Bölgesinde bulunan ve savaş nedeniyle tahrip olan Gostomel 1 No’lu Lisesi Hizmet Binasının kapılarını yenileyerek, iç cephe duvarlarının tamiratını gerçekleştirdi.

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukrayna’yı işgal girişimini başlattığında füzeler ile vurduğu ve kara savaşının yapıldığı Kiev Bölgesi Gostomel ilçesinde bulunan Gostomel 1 No’lu Lise, Rus ordusu tarafından ele geçirilerek komuta merkezi olarak kullanılmış ve bina içerisindeki tüm kapılar kırılmıştı.

İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitiminin verildiği ve yaklaşık 1.800 öğrencinin öğrenim gördüğü lisenin hizmet binasının yeniden faaliyete geçebilmesi amacıyla proje yürüten TİKA, hizmet binası içerisinde bulunan 34 adet kırık kapıyı değiştirerek, iç cephe duvarlarının tamiratını gerçekleştirdi.

Yenilenen binanın açılış törenine, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Gostomel İlçe Meclisi Başkanı Sergiy Borısyuk, Gostomel İlçe Meclisi Eğitim Departmanı Başkanı Nataliya Rohmanyuk, TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer, Gostomel Şehri 1 No’lu Lisesi Müdürü Volodımır Zahlupanıy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sonraki Haber

Moğolistan’da Türk Tarihine Işık Tutan Yazıtlar Kapalı Müze Alanında Korunacak

Türk tarihine ışık tutan yazıtların yer aldığı Bilge Tonyukuk Anıtları'nın kapalı alanda koruma altına alınacağı Bilge Tonyukuk Müzesi'nin temeli atıldı. Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a yaklaşık 60 kilometre mesafedeki alanda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği...