Haberler

26 Aralık 2022

TİKA, Ukrayna’da Devlet Kurumlarına Altyapı Desteği Veriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Ukrayna Gazi İşleri Bakanlığı binasında geçiş kontrol sistemi kurulumu ile çeşitli alanlarda tadilat işleri gerçekleştirildi.

Ukrayna Gazi İşleri Bakanlığının ana görevi, gazilerin savaştan sonra ülkenin itici gücü olmaları için gerekli koşulların sağlanması. Bu doğrultuda TİKA tarafından Bakanlığın hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla idari odaların bulunduğu koridor ve iki odanın tadilatı yapıldı.

Aynı zamanda proje kapsamında, Bakanlık binasında kartlı geçiş ve turnike sistemi kurularak Bakanlık personeli ile kurumdan hizmet alan gaziler ve aile mensuplarının güvenliğinin artırılmasına katkı sağlandı.

Kartlı geçiş ve turnike sistemleri, yetkili giriş ve geçiş güvenliğini sağlamanın yanı sıra geçişlerdeki adet ve yoğunluğu ölçüyor.

Projenin teslim törenine Ukrayna Gazi İşleri Bakan Yardımcısı Igor Yaremenko, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve Bakanlık personeli katıldı. Törende konuşan Yaremenko TİKA’ya teşekkür ederek önümüzdeki sene diğer projelerde de birlikte iş birliği yapılacağı ümidini dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kamerun’da Tavukçuluk Kooperatifine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, Kamerun’un Ngaoundere şehrinde faaliyet gösteren tavukçuluk kooperatifine tavuk yemi üretiminde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan makine ve malzemeler temin edildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, tavukçuluk kooperatifinin üretim kapasitesinin artırılması...