Haberler

23 Ekim 2011

TİKA Türkoloji Projesi ve Yök İşbirliği Toplantısı

TİKA’nın öğretim alanında yürüttüğü Türkoloji Projesi kapsamında “Türkoloji Projesi ve YÖK İşbirliği Toplantısı” tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Başkanlığımızın destek verdiği yurtdışındaki üniversitelerin bünyesindeki Türkoloji bölümlerinin veya merkezlerinin ve Türkiye’deki 12 üniversitenin Türk Dili Edebiyatı ve Türkiyat Araştırmaları Merkezlerinin rektör, dekan ve bölüm başkanları katıldı.

Başkanlığımız ile YÖK arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya YÖK’ü temsilen Genel Sekreteri Yardımcısı Nur Gümüşsoy katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı. Dr. Şahin toplantıda, Türkoloji Projesi, proje kapsamında işbirliği yapılan bölüm ve merkezler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. YÖK Genel Sekreter Yardımcısı Gümüşsoy ise, TİKA ile YÖK arasında imzalanan işbirliği protokolünün kapsamıyla ilgili bilgiler verdi.

İki gün süren toplantıda ayrıca, Türkoloji bölüm ve merkezlerinin durumları ve Başkanlığımız ile YÖK arasında hangi alanlarda işbirliği yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...