Haberler

20 Ocak 2023

TİKA, Tunus'taki İki Okula 'Bilişim Teknolojileri Sınıfı' Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un Hammamet ve Susa kentlerinde bulunan iki turizm ve otelcilik okuluna bilişim teknolojileri sınıfı kurdu.

Turizm sektöründeki hizmet kalitesini artırmak ve daha fazla istihdam olanakları sağlamak amacıyla 2017 yılında turizm otelcilik okullarını ihdas eden Tunus Turizm Bakanlığı, bu okulların teknik ve fiziki kapasitelerini artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda projeler geliştiren TİKA, Hammamet ve Susa'da bulunan iki pilot okulda birer bilgi teknolojileri sınıfı kurdu.

Kurulan sınıfların Microsoft Imagine Academy ve Certiport Sertifikasyon Merkezi olarak hizmet vereceği, yılda 260 öğrenciye ise sertifikalı eğitim programlarının uygulanacağı belirtildi.

Hammamet kentindeki Hammamet Otelcilik Okulu'nda düzenlenen bilişim sınıfı açılış törenine, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, Tunus Mesleki Eğitim Ajansı Başkanı Ahmed Cemmal ile TİKA Tunus Koordinatörü Ali Fuat Cebeci katıldı.

Tunus'ta 2012'de idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programlarını içeriyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arakanlı Çocuklara 'Oyun Parkı'

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’te bulunan 5 No’lu Kamp bölgesindeki yaşayan Arakanlı mülteci çocuklar yararına oyun parkı kuruldu. TİKA tarafından Myanmar'ın Arakan eyaletinde Ağustos 2017’de yaşanan olayların ardından evlerini terk ederek Bangladeş’e sığınmak...