Haberler

23 Ekim 2011

TİKA, Tarımsal Kalkınma İçin Dünya Ülkelerini Bir Araya Getiriyor

TİKA, Tarımsal Kalkınma İçin Dünya Ülkelerini Bir Araya Getiriyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, “5.Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı”nda dünya ülkelerini bir araya getiriyor. TİKA’nın koordinatörlüğünde gerçekleşecek programda dünya ülkeleri tarımsal kalkınma için bir araya gelmesi planlanıyor.

Sürelilik içerisinde gelişen TÜYAP Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarında her türlü traktör, makine, donanım, tohum, gübre, sera ekipmanları, zirai aletler, fidan, sulama sistemleri ve tarım konusunda binlerce çeşit ürünün sergilenmesi planlanıyor. Fuar aracığıyla, tarım sektöründeki son gelişmelerin ve teknolojilerin kullanıcılara aktarılması, üreticilerle tüketicilerin bir araya getirilmesi ve karşılıklı alışveriş imkânı sağlanması hedefleniyor.

Tarım sektörünün bölge ekonomisindeki payının arttırılması için; donanım bakımından desteklenmesi, ürün yetiştiriciliği ve yeni üretim modelleri ve tarımsal örgütlenme konusunda üreticilerin bilgilendirilmesi gerekiyor. Ülkemizde bulunan teknolojinin ve üretim çeşitliliğinin artırılması fuarlarla mümkün oluyor. Uluslar arası fuarlar vasıtası ile dış pazarlara açılabilme imkânı bulan üreticilerimiz, ülke ihracatının gelişmesine de imkân sağlıyor. “5.Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı” Türkiye’nim tarım sektöründe sahip olduğu bilginin ve deneyimin dünya ülkelerine aktarılmasına olanak tanıyor.

Fuar, 19-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Adana TÜYAP Fuar merkezinde düzenlenecek.

Türkiye’nin eğitimden sağlığa, ekonomiden sanata her alanda beş kıtada işbirliği eli olan TİKA, tarım işbirliği projeleri ile farklı gelişmişlik düzeyindeki ülkeleri ortak dünya geleceği için buluşturmaya devam ediyor.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...