Haberler

23 Ekim 2012

TİKA Tarafından Verilen Destekle Karadağ'da 93 Bilim Adamı Balkan Savaşlarını Değerlendirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından verilen destekle 12-15 Ekim 2012 tarihleri arasında Karadağ’da “Osmanlı’nın Balkanlardan Çekilişinin 100. Yıldönümü: Medeniyet Mi, İşgal Mi?” başlıklı sempozyum düzenlendi. T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği, Dukljanska Bilim ve Sanat Akademisi, Arnavutluk Bilim Akademisi, Almanah Yayınevi, Karadağ-Türkiye Dostluk Derneği’nin de katkıda bulunduğu uluslararası etkinlikte Osmanlı mirasının farklı yaşam biçimlerine, mimariye, sanata, yemek kültürüne, giyim tarzına inanca ve kültüre yansımaları ele alındı.

Sempozyuma Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Türkiye Karadağ Büyükelçimiz Mehmet Niyazi Tanılır, Dukljanska Bilim ve Sanat Akademisi Başkanı Bozidar Nikoliç, Bilim Bakanı Prof. Dr. Sanja Vlahoviç, Dışişleri Bakanı Nebojsa Kaluderoviç, Sempozyum Düzenleme Komitesi Başkanı Şerbo Rastoder, farklı ülkelerden gelen 93 bilim adamı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Sempozyumda genel olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgeye getirdiği ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerin neler olduğu izah edilmeye çalışılarak, geriye kalanlara sahip çıkılması yönünde görüşler dile getirildi.

Balkanlarla tarihi bağlarımızın ele alındığı sempozyum, Karadağ basınında geniş yer aldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kenya'da Eğitime Katkı Sağlayacak Proje

Kenya’da farklı sivil toplum kuruluşları insani yardım, mültecilere gıda desteği ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteriyor. Holistic Eğitim Vakfı da bunlardan biri. Vakıf 2005 yılından bu yana Kenya’da faaliyet eğitim ve kültür...