Haberler

28 Nisan 2022

TİKA tarafından Ramazan Ayı Boyunca Tunus'ta 8000 Kişiye İftariyelik Dağıttı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2022 yılı Ramazan Programları kapsamında başkent Tunus’un yoksul bölgelerinde yaşayan insanlara yönelik toplamda 8000 kişilik iftariyelik dağıtımı yapıldı.

TİKA, Tunus genelinde düzenlediği ramazan programları kapsamında ihtiyaç sahibi 700 aileye gıda kolisi ulaştırırken binlerce kişiye de iftar yemeği verdi. Tunus Sosyal Dayanışma Birliği iş birliğiyle Tunus'un Kayravan ve Kasrin vilayetlerinde yaşayan 700 aileye ramazan ayı boyunca gıda yardım paketleri ulaştırıldı.

TİKA her yıl Ramazan ayında dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya yönelik gerçekleştirdiği geleneksel ramazan ayı faaliyetleri kapsamında, bu yıl Tunus'un ekonomik ve sosyal imkânları nispeten sınırlı olan Kayravan ve Kasrin bölgelerinde yaşayan ailelere destek oldu. Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında gıda kolileri dağıtımının yanı sıra günlük 200'ün üzerinde kişiye iftar verilmeye devam ediyor. Ramazan ayı sonuna kadar Tunus'ta 8.000 kişiye iftar yemeği dağıtılacak.

Sonraki Haber

TİKA'dan Hırvatistan Kali Sara Roman Azınlık Derneği’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Kali Sara Roman Azınlık Derneği’ne yardım ulaştırma aracı desteğinde bulundu. Romanlar, Hırvatistan’da oldukça dağınık bir düzende ve kırsalda yaşayan Romanlara ulaşmak ve onları başka bir...