Haberler

01 Mayıs 2022

TİKA Tarafından Kırgızistan'da Kurulan Türk Dünyası Kültür Ve Eğitim Mutfağında İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen 2022 Ramazan programları kapsamında Kırgızistan’ın Celalabad şehrinde Uluslararası Tokmamatov Üniversitesi Türk Dünyası Kırgız – Türk Prof. Dr. Turan Yazgan Sosyal Bilimler Enstitüsü iş birliği ile Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı’nda 1000 kişilik kişilik iftar programı düzenlendi.

TİKA tarafından geçtiğimiz yıl Kırgızistan'ın Celalabad şehrinde bulunan Uluslararası Tokmamatov Üniversitesi Türk Dünyası Kırgız – Türk Prof. Dr. Turan Yazgan Sosyal Bilimler Enstitüsü Aşçılık ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde “Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı” kuruldu. Enstitü bünyesinde tadilatı ve tefrişatı gerçekleştirilerek kurulan “Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı”nda öğrencilerin uluslararası standartlarda eğitim almalarının yanı sıra, yetişkinlere yönelik ücretsiz meslek edindirme kursları ile de Kırgızistan turizmine ve ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmekte.

TİKA tarafından kurulan Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı’nda 2022 Ramazan programları kapsamında Kırgız Cumhuriyeti Başbakan eski Yardımcısı Abcapar Takaev, Celalabad Valisi Absattar Sırgabaev, Celalabad Belediye Başkanı Ermek Ormokov, Uluslararası Tokmamatov Üniversitesi Rektörü Satıbaldı Ömürzakov, Enstitü Müdürü Halil Şengül, Ahıskalı Türkler Derneği Bölge Temsilcisi Danyar Süleymanov, Tatarlar Derneği Bölge Temsilcisi Venera Valievna, Uygurlar Derneği Bölge Temsilcisi Alişer Hasırahunov ile akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı 1000 kişilik iftar programı düzenlendi.

TİKA Bişkek Program Koordinatörü Osman Usta iftar programında; Kırgızistan’ın ata yurdumuz, Kırgızistan halkının ise öz kardeşimiz olduğuna vurgu yaparak, TİKA olarak geçen sene Enstitü bünyesine kazandırdığımız Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı'nda Aşçılık ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan  lezzetli yemekler eşliğinde iftar programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, ifadelerini kullandı.

Kırgız Cumhuriyeti Başbakan eski Yardımcısı Abcapar Takaev yaptığı konuşmada, TİKA’nın uzun yıllardan beri Kırgızistan’da çok büyük işler yaptığının altını çizerek, hem Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan yardımlardan dolayı hem de iftar programını organize ettiği için TİKA’ya teşekkür etti.

Celalabad Belediye Başkanı Ermek Ormokov ise, bu anlamlı iftar programının Celalabad’da düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ve yemeklerin geçen sene kurulan Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı’nda öğrenciler tarafından hazırlanmasının çok değerli olduğunu kaydederek katkılarından dolayı TİKA’ya ve emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA, Kabil'de Ramazan Ayı Boyunca 5.000 Kişiye İftar Verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2022 yılı Ramazan Programları kapsamında Afganistan'ın Kabil şehrinde Ramazan ayı boyunca yaklaşık 5.000 ihtiyaç sahibi kişi ile iftar sofrasını paylaştı. TİKA Kabil Program Koordinasyon Ofisi tarafından Afganistan'ın başkenti Kabil ve çevre...