Haberler

05 Ocak 2022

TİKA Tarafından Hırvatistan'da Çocuk Yuvasına Konuşma Terapisi Odası Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Hırvatistan’ın doğusundaki Slatina şehrinde, 1974 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 300’ün üzerinde çocuğa eğitim veren Slatina Zeko Çocuk Yuvası bünyesinde tam donanımlı bir Logopedi Odası kuruldu.

Özellikle çocuk yaşta uygulanması halinde çok yüksek başarı oranına sahip olan Logopedi dil ve konuşma terapisi, çocukların kendini doğru ifade etme becerisinin kazanılmasının yanısıra toplumun gelişimine ve kişiler arası sağlıklı iletişimin tesisine katkı sağlayarak, toplumsal bütünleşmeyi destekliyor.

Bu doğrultuda gerçekleştirilen proje ile Slatina Zeko Çocuk Yuvası bünyesinde “Logopedi Odası” olarak tahsis edilen odanın tadilatı yapılarak, Logopedi eğitim materyalleri ve konuşma terapisinde kullanılan cihazlar temin edildi.

Proje sayesinde, daha önce konuşma terapisi alabilmek için yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Osijek ve Vitrovitice şehirlerine gitmek zorunda kalan çocuklar, terapiden eğitim aldıkları yuva’da faydalanma imkanına kavuştular.

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, "TADD'lı Sohbetler" Programında Afrikalı Öğrencilerle Buluştu

Tüm Afrika'nın Dostları Derneği (TADD) tarafından Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "TADD'lı Sohbetler" konferansının konuğu olarak, Afrikalı öğrencilerle bir araya gelen TİKA Başkanı​ Serkan Kayalar, TİKA'nın kıtadaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tüm Afrika’nın Dostları Derneğine düzenledikleri...