Haberler

09 Kasım 2022

TİKA, Tanzanya’da Kadınların Meslek Edinmesine Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tanzanya’da kadınlar yararına mesleki eğitimlerin verileceği bir merkez kurdu. Merkezin ihtiyaç duyduğu donanım desteği Başkanlığımızca temin edildi.

TİKA ve Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde Tanzanya’nın Kagera bölgesinde kadınlar için sabun atölyesi ile biçki, dikiş ve elbise tasarım eğitimlerinin verileceği bir merkez kuruldu.

Merkez bünyesindeki sabun atölyesi için kalıp sabun karıştırma makinesi ve bar sabun kesme rulosu; terzilik eğitimleri için de 120 adet dikiş makinesi, 120 adet terzi makası ile diğer terzilik malzemeleri TİKA tarafından temin edildi.

Özellikle yetim annelerinin eğitilmesi, meslek edindirilmesi ve buradan öğrenecekleriyle ailelerinin geçimini sağlayabilmelerine katkı vermesi beklenen merkezin ilk yıl hedefi, 120 kadını meslek sahibi yapmak olarak açıklandı.

Proje hakkında

Proje kapsamında tamamı kadınlardan oluşan kursiyerlere 8 ay boyunca hızlandırılmış temel terzilik ve sabun üretimi eğitimleri verilmesi planlanıyor. Mesleki eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifika alan kadınlara eğitim gördükleri makineler hediye edilecek.

Kursiyerler sabun üretim makinelerini eğitimlerini tamamladıktan sonra da kullanabilecekler. Ayrıca başarılı kadınların bir kooperatif çatısı altında birleşerek kuracakları girişimin desteklenmesi de hedefler arasında bulunuyor.

Sonraki Haber

Lübnan’da Topraksız Tarıma TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, eğitim ve üretim amaçlı kullanılmak üzere Lübnan’ın 2 farklı bölgesinde 3 adet topraksız tarım (hidroponik) serası kuruldu. Çoğunlukla mülteciler yararına faaliyetler yürüten Lübnan Yardımlaşma ve Kalkınma Dernekleri...